Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Evenement
Organisator
Toercommissie
Datum
30 mrt. 2019
Locatie
Oudenaarde

ToCo Ronde van Vlaanderen

Flandriens gezocht!

Altijd al fan geweest van het Vlaamse voorjaar? Genoten van mannen als Museeuw, Boonen, Cancellara, Sagan en Terpstra, becommentarieerd door legende Michel Wuyts? Een verlangen gehad om ‘De Muur’ van Geraardsbergen zelf te bedwingen? Dit is je kans!

Als eerste grote toertocht van het jaar komt onze eigen Toercommissie op zaterdag 30 maart namelijk met een primeur: een heuse ‘Full Flandriens Experience’. Een week voordat de officiële toertocht wordt verreden én voordat de profs dit parcours mogen gaan bedwingen zullen we met een groep strijders afreizen naar Oudenaarde, finishplaats van dé Ronde van Vlaanderen. Hier staat ons een tocht van 155 km te wachten over alle (en dan bedoelen we ook echt alle) klimmetjes en kasseienstroken in de Vlaamse Ardennen die als wielerliefhebber niet op je lijstje mogen ontbreken. Tijdens deze epische rit staan ons 5 vlakke kasseienstroken en maar liefst 25 klimmetjes te wachten (2200 hoogtemeters) waarvan een groot deel ook geplaveid zal zijn met ‘kinderkopskes’. Zie hier de route. Na een epische dag vol fietsplezier, uitdagingen, afzien en een schitterende omgeving die wielerhistorie ademt, zullen we diezelfde avond weer afreizen naar de Domstad. Na deze dag zul je een week later de prestaties van de profs nog beter op waarde weten te schatten. Dit heroïsch cultfestijn wil je absoluut niet missen!

Wat: Ronde van Vlaanderen toertocht (route)

Wanneer: zaterdag 30 maart

Kosten: Géén inschrijfgeld. Slechts het gebruik van auto’s en eventueel wat eten voor onderweg zullen moeten worden vergoed.

Afstand: 155 km

Hoogtemeters: 2200

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien