De Domrenner Boorrelaar van het Jaar!

We hebben een winnaar! De Boorrelaar van het jaar is geworden: Stijn Bongertman! 

Wat een laatste rit! De vergelijking tussen Pogacar en Roglic is niet ver te zoeken: Waar Luc al vanaf het begin de trui mee naar huis leek te nemen, pakte Stijn in de laatste etappe, de ITT, in extremis de overwinning. Dat betekent dat Stijn komend jaar in de Bollentrui mag starten tijdens elke borrel en fietsrit die eindigd in de kroeg (levering trui ondervoorbehoud, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend). . Als Stijn deze trui tijdens de training draagt, weet je dus dat je achter hem aan kan voor een goud gele rakker. 

Even wat feiten onder elkaar voor de top 3:


Maximaal te behalenStijn (1)Luc (2)Marcel (3)Jannes (3)
Aantal gereden etappes96886
Aantal etappe overwinningen93232
Gemiddeld aantal punten per etappe
13.88.98.411.2
% van totaal behaalde punten100%6%5.2%4.9%4.9%


Wij, Toertillas y Boorritos, vonden deze Boorrelaar van het jaar een enorm geslaagde borrelactiviteit! Met in totaal 64 deelnemers en 1366 behaalde punten (ruim 20% van de behaalde punten is door de top 4 behaald) hopen we op een Boorrelaar van het jaar 2020-2021. 


Adiós!


Xxx Toertillas y Boorritoseindklassement_boorreltjestrui.png


Lieve Domrenners! De Domrenner van de Maand maakt vanaf komende borrel plaats voor De Domrenner Boorrelaar van het Jaar. Het startschot voor elke etappe (pubquiz) zal om 21:00 uur klinken. Renners dienen zich bij de jury(bestuur) aan te melden samen met één ploeggenoot (of twee indien oneven aantal renners aan de start). Verschillende thema’s zullen de etappes kleuren, verwacht wordt dat zowel waaiers, steile geitenpaadjes als klinkers het de coureurs lastig zullen maken. Er staan pittige vragen op het menu, dus goed hydrateren is van belang. Vanuit het vertrek demarreren zal dus lonen, als je tenminste in de vlucht van de nacht zit. De winnaar van iedere etappe gaat er vandoor met de dagprijs. De renners en rensters van de lange adem  kunnen zich focussen op het winnen van de felbegeerde Borreltjestrui. Deze gaat naar de leider in het algemeen klassement. 


De wedstrijdregels luiden alsvolgt:

  1. Je doet met z’n tweeën (of desnoods met z’n drieën) mee

  2. Per borrel kan je in een andere samenstelling meedoen

  3. Op elke borrel is er een etappewinnaar (inclusief mooie prijs)

  4. Algemeen klassement wordt opgemaakt op basis van individuele punten

  5. Leider van het algemeen klassement is virtueel drager van de Borreltjestrui

  6. Aan het eind van het jaar wint de leider de Borreltjestrui en eeuwige roem

  7. De uitslagen en stand wordt bijgehouden door het bestuur. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd. 


Puntentelling:

Je score telt voor de puntentelling