Tussensprint klassementen

Interne competities werken vaak motiverend. Hopelijk heeft het sprintklassement ook een dergelijke werking.

Sprinten is alleen niet zonder risico. Als er al valpartijen bij De Domrenner zijn, dan gebeurd dit vaak tijdens het sprinten. Vind je het leuk om op de drie (of vier) vooraf afgesproken plaatsen te sprinten? Let dan goed op en houd het veilig! Houd je ogen op de weg en de renner voor je. Een fractie je aandacht ergens anders en een valpartij is zo gebeurd. Het is en blijft natuurlijk maar een training. Zeker op de Tankweg zien we dat er vaak een grote groep bij elkaar blijft. Als je van kop af komt, laat je dan rustig afzakken en gooi jezelf niet met een plotselinge beweging weer in het snelle rijtje.

Het sprintklassement heeft dit jaar extra allure door middel van het maandelijks uitreiken van een groene trui en een bolletjes trui. Ook bij de op een na snelste groep wordt dit klassement komend seizoen geïntroduceerd. De truien worden op de maandelijkse borrel uitgereikt aan de beste sprinters van die maand (puntenklassement Tankweg en Achterdijk) en aan de beste klimmers (puntenklassement Hoogstraat en Amerongse Berg). Aan het eind van het jaar zullen de truien worden uitgereikt aan de sprinters en de klimmers die over het hele jaar de meeste punten hebben behaald op de betreffende segmenten. Het bestuur ziet er streng op toe dat renners die thuishoren in de snelle groep niet op woensdag in de op een na snelste groep deelnemen om dat klassement te kunnen winnen.

Hieronder is de tussenstand te vinden van het sprintklassement over het gehele jaar. Let op: alleen sprints op woensdag tellen mee voor het klassement bij de heren en de sprints op maandag bij de dames!

Puntentelling:
De stand zal bijgewerkt worden op de site door het bestuur. Via het bestuur kunnen overwinningen worden geclaimd en na eventuele discussie de uitslag worden aangepast.


1e plek: 5.1 punten
2e plek: 3 punten
3e plek: 1 punt