Tussensprint klassementen

Interne competities werken vaak motiverend. Vandaar dat het sprintklassement in het leven is geroepen

Sprinten is alleen niet zonder risico. Als er al valpartijen bij De Domrenner zijn, dan gebeurt dit vaak tijdens het sprinten. Vind je het leuk om op de drie (of vier) vooraf afgesproken plaatsen te sprinten? Let dan goed op en houd het veilig! Houd je ogen op de weg en de renner voor je. Een fractie je aandacht ergens anders en een valpartij is zo gebeurd. Het is en blijft natuurlijk maar een training. Zeker op de Tankweg zien we dat er vaak een grote groep bij elkaar blijft. Als je van kop af komt, laat je dan rustig afzakken en gooi jezelf niet met een plotselinge beweging weer in het snelle rijtje.

De truien worden op de maandelijkse borrel uitgereikt aan de beste sprinters van die maand (puntenklassement Tankweg en Achterdijk) en aan de beste klimmers (puntenklassement Hoogstraat en Amerongse Berg). Aan het eind van het jaar zullen de truien worden uitgereikt aan de sprinters en de klimmers die over het hele jaar de meeste punten hebben behaald op de betreffende segmenten. 

Licentiehouders vallen automatisch in de snelle groep en kunnen daar ook alleen hun punten behalen.

Niet-licentiehouders die met snel meedoen om hier punten te halen, mogen deze punten niet meenemen als zij weer terug naar de middengroep gaan.

De dames sprinten op maandag voor de punten


Puntentelling:
De stand zal bijgewerkt worden op de site door het bestuur. Via het bestuur kunnen overwinningen worden geclaimd en na eventuele discussie de uitslag worden aangepast.

1e plek: 5.1 punten
2e plek: 3 punten
3e plek: 1 punt

Hieronder is de tussenstand te vinden van het sprintklassement over het gehele jaar. Let op: alleen sprints op woensdag tellen mee voor het klassement bij de heren en de sprints op maandag bij de dames!