Zomer

Vanaf het ingaan van de zomertijd zijn er wekelijks 3 trainingen die om 18.00 (na enkele weken 18.30) vertrekken vanaf Olympos. Voor elke training geldt dat er een groep is waarin rustig wordt gefietst en iedereen weer op een plezierige manier thuis in Utrecht komt. Voor de veiligheid is de groepsgrootte maximaal 14 renners.

Maandagtraining
Op de maandagtraining wordt op iedereen gewacht. Er wordt vertrokken vanaf Olympos. Bij een voldoende hoge opkomst (>14 personen) wordt er gesplitst in een snelle en toergroep. Voor beide groepen geldt: Het tempo van de langzaamste is het tempo van de groep. 

Snelle groep
Bij de snelle groep wordt op drie plekken het tempo goed opgevoerd. Een mooie uitdaging voor de dames om een aantal mannen achter zich te laten. Dit zal zijn op de Tankweg (4min), de Hoogstraat (3min) en de Achterdijk (8min). Nogmaals zal op het eind van deze stukken worden gewacht zodat de training 'en groupe' kan worden vervolgd.

De minder snelle groep
De toergroep hanteert een tempo dat voor de langzaamsten in de groep is bij te houden. Dit zal op een gemiddelde van tenminste 26 km/h liggen. Vaak is dit ook de ideale hersteltraining voor licentiehouders die het weekend daarvoor hun benen hebben laten spreken en het nu rustiger aan willen doen. Ten allen tijde geldt: Het tempo van de langzaamste is het tempo van de groep.

Woensdagtraining
De training die zich in snelheid onderscheidt van de maandagtraining. Zowel in de snelle groep als de minder snelle groep ligt het gemiddelde wat hoger. 

Snelle groep
Getrainde renners en licentiehouders kunnen zich met elkaar meten in de snelle groep, waar regelmatig vanaf Wijk bij Duurstede (nog 20km tot Utrecht) het tempo omhoog getrokken wordt en de groep uit elkaar valt.
Let op, er wordt vanaf de dijk op woensdag niet op elkaar gewacht. Wapper je eraf? Dan wordt het een soloritje naar naar huis. Veiligheid staat echter boven alles! Kijk voor de route op de subpagina routes.

Minder snelle groep
Op woensdag wordt er ook in de langzamere groep harder gereden dan op maandag. Er wordt nog steeds gewacht op elkaar, maar het gemiddelde ligt iets hoger en in de tussensprints wordt er iets onvergeeflijker gereden. Maar het geldt nog steeds: samen uit, samen thuis!

Donderdagtraining
Onder begeleiding van onze trainers zijn er trainingen die zich richten op specifieke aspecten van het wielrennen. Om 18.00 uur (of 18.30 als het langer licht is) wordt gezamenlijk vertrokken vanaf sportcentrum Olympos. De training duurt ongeveer 2 uur en er zal gezamelijk in één groep gereden worden. Techniek-, interval-, blok-, wedstrijd- en tijdrittrainingen zullen worden afgewisseld. Wat er bij de training gedaan zal worden zal vooraf gemeld worden op website en in de Facebook groep. Let op: de donderdagtraining gaat niet elke week door!

Dit jaar zal de donderdagtraining de voorbereiding vormen voor speciale evenementen. The Road to .... zal je met 2 of 3 trainingen optimaal klaarstomen voor een kamp of wedstrijd. De data van de donderdagtrainingen tot de zomer zijn als volgt:


Introtraining: 30 maart

Road to Studentencup amsterdam: 13, 20 april

Road to Lustrumkamp Eiffel: 11,18 mei

GNSK: 1,8 juni

Road to Studentencup wielerweekend 15, 22 juniOnze sponsoren