Kampen

De Legendarische Domrenner Kampen

Het eerste kamp van het nieuwe studiejaar is altijd het Introkamp. Op dit kamp is iedereen meer dan welkom om mee te gaan, zo leren nieuwe en oude leden elkaar meteen goed kennen. Meestal nemen er ongeveer vijftig mensen deel aan dit kamp. Dit kamp vindt vaak plaats in het eerste weekend van september (vrijdag tot zondag). De afgelopen jaren was Limburg de bestemming van dit kamp, maar ook de Ardennen is een goede locatie voor dit kamp. Een belangrijk detail van het Introkamp is dat we de nachten altijd doorbrengen in tenten, dat wil zeggen dat we, in tegenoverstelling van de andere Domrenner kampen, kamperen. Dus rol die slaapzak maar weer goed op en check je tent, dan zien we jou in september op de camping! En vergeet je fiets niet natuurlijk ðŸ˜‰

Vrij snel na het introkamp start het winterseizoen alweer. Maar niet getreurd, want ook in de winter verzorgen we een kamp, namelijk het winterkamp. Dit is het enige kamp waarbij we de fietsen thuis laten. Het winterkamp draait namelijk om cross kijken in België. Hoe leuk is dat! Zo kunnen Domrenners elkaar ook naast de fiets beter leren kennen.

Als het zomerseizoen dan eindelijk, na enkele maanden tandenklapperend fietsen, weer mag beginnen, organiseert de Domrenner een Ardennenkamp. Vanzelfsprekend vindt dit kamp plaats in de Ardennen. Tijdens een lang weekend vertoeft de Domrenner met zo’n 30 mensen zich dan in een huisje ergens in de Ardennen en zullen ze drie geweldige dagen toeren/boren. Het draait echter niet alleen maar om de dag, ook in de avond wordt er gezorgd voor een leuk programma zodat zij die geen genoeg van elkaar kunnen krijgen zich ook nog kunnen vermaken. Maar je bent natuurlijk ook vrij om lekker je bedje in te duiken na een hele dag fietsen (dit geldt overigens voor elk kamp, het blijft ook jouw vakantie!)

Ardennenkamp wordt opgevolgd door het voorjaarskamp. Ook dan gaan ongeveer 30 domrenners samen op pad. Net als alle andere kampen is ook dit kamp legendarisch en wil je het niet missen. Dit kamp duurt vier dagen en vindt vaak plaats tijdens hemelvaart. De bestemming verschilt vaak, maar een voorbeeld bestemming van het afgelopen jaar is de Vogezen.

Het laatste kamp van het jaar, waar de zomerstop officieel mee wordt ingeluid, is natuurlijk zomerkamp. Dit is het langste kamp wat de Domrenner organiseert. Met ongeveer 30 mensen vertrekken we naar een plek buiten Nederland (voorgaande jaren was dat bijvoorbeeld Frankrijk, Zwitserland of België) om daar de genieten van de hoogtemeters en van elkaar.


Kort overzicht kampen

- Introkamp (eerste weekend van september): toegankelijk voor iedereen, meestal kamperen, en onbeperkt plek. Kosten 75-100 euro. Hierbij neem je dus een tent (of deel je een tent met anderen), slaapzak en matje mee.

- Winterkamp (Februari, kamp zonder fiets, cross kijken, plek hoeveelheid afhankelijk v/d accommodatie)

- Ardennenkamp (rond eind april, fietsen in België, meestal in een huisje, 30-50 man)

- Voorjaarskamp (4 dagen met Hemelvaart, huisje, 30-40 man)

- Zomerkamp (vaak in de eerste weken van juli, langste kamp, huisje, 30 man, vooral veel hoogtemeters!)


Vervoer naar kampen

De Kampcommissie (KampCie) maakt van tevoren een kampboekje met daarin een autoplan. Van tevoren wordt geïnventariseerd wie auto's kunnen regelen en rijden. Je hoeft dus niet je eigen vervoer te regelen, maar wel fijn als je kan aangeven als je wel een auto kan regelen. Ongeveer 2 weken van tevoren wordt dit kampboekje inclusief autoplan gedeeld.


Daarnaast zijn er nog weekenden zoals damesweekend (begin maart) en wedstrijdweekenden (maart) zowel licentie als niet-licentie houders.