Lid worden

WORD_LID_site.png

Waarom?


Je hebt al gekozen voor de leukste stad van Nederland, Utrecht, nu hoort daar ook nog de leukste studentensportvereniging bij!


Waarom zou je dan gaan wielrennen?

Over studenten bestaan allerlei vooroordelen, zo zouden ze bijvoorbeeld te veel genieten van het leven (lees: te veel in de kroeg zitten) op kosten van de hardwerkende belastingbetaler. Dit gaat meestal gepaard met beduidend meer vrije tijd dan de meeste Nederlanders. En inderdaad, veel studenten gebruiken deze kostbare extra tijd om van het leven te genieten door het verstouwen van grote hoeveelheden bier... Maar dit kan ook anders! Er zijn ook studenten die graag buiten zijn, de wind door hun haren willen voelen razen, die kicken op de sensatie van zelfgecreëerde snelheid: studenten die zijn bevangen met het wielervirus! Voor elke Utrechtse student die geïnfecteerd is door dit meestal hardnekkig optredende virus is er de Utrechtse Studenten Wielervereniging De Domrenner.

Van beginner tot wedstrijdrenner
Het maakt niet uit als je nog nooit op een racefiets hebt gezeten! Wij hebben leden op elk niveau. Van beginner tot vergevorderde wedstrijdrenner. Ook hebben we twee leenfietsen beschikbaar, waarop je het een keertje uit kunt proberen. Wil je gebruik maken van de leenfiets, neem dan even contact op met de secretaris. Ook als je al een ervaren coureur bent en wedstrijden wilt rijden rijden bij de Domrenner is dat natuurlijk mogelijk. Je kunt een KNWU licentie aanschaffen en voor de Domrenner uitkomen bij wedstrijden. Zie hiervoor ook het kopje op de site wedstrijden.

Gratis uitproberen
Voordat je weet of je echt lid wilt worden, wil je misschien eerst een keertje met ons meetrainen. Dit kan zeker! Je mag drie keer vrijblijvend meetrainen om te kijken of De Domrenner iets voor jou is. In de winter kun je ook één keer gratis de spinning en circuittraining uitproberen. Als je het een keertje uit wilt proberen kun je mailen naar: secretaris@domrenner.nl

Activiteiten
Samen doen we leuke dingen, hier volgt een kort overzicht:

  • Ardennenkamp: een weekend fietsen in de Ardennen
  • Voorjaarskamp: een lang weekend fietsen op een bestemming zoals Winterberg of Luxemburg
  • Zomerkamp: een week lang fietsen in de bergen ergens in Zuid-Europa
  • Introkamp: in het eerste weekend van september, fietsen in de Limburgse heuvels
  • Maandelijkse borrel in Café Domkop, waar je gezellig een paar biertjes kan drinken met de rest van de leden, want dat hoort er natuurlijk ook bij, we blijven een vereniging voor studenten.
  • Andere leuke activiteiten georganiseerd door de evenementencommissie: kroegentocht, gala, karaoke, cycling dinner, bootje varen etc.


Kosten
De contributie bedraagt bij de Domrenner slechts € 20,- per jaar. Daarnaast moet je nog een Olympas ter waarde van €140,- aanschaffen bij Olympos waarbij je vermeld dat je lid bent bij de Domrenner (SSV-registratie). Daartegenover staat dat je als lid bij de Domrenner leuke kortingen op kleding krijgt en ontvang je daarnaast ook nog €80,- verenigingstegoed. Dit is een tegoed dat je kunt uitgaven aan kampen, activiteiten van de evenementencommissie en meer. Ook kun je met de Olympas onbeperkt sporten bij het Olympos. Mocht je ná 1 april lid worden ontvang je helaas geen verenigingstegoed, wel heb je dan recht op alle andere kortingen. Voor een overzicht van de Olympas klik hier. Vergeet na het aanschaffen van de Olympas de bijhoren SSV-registatie niet! 

Donateurs betalen een minimale donatie van minimaal € 40,- per jaar. Wil je je donateurschap opzeggen? Dan moet dit voor 1 oktober van het nieuwe vereniginsgjaar!


HU/UU regeling

Als Utrechtste sportvereniging zijn wij verbonden aan de HU en UU. Hier staat tegenover dat wij een bepaald aantal leden moeten hebben van deze twee instellingen. Sinds dit jaar hebben we daarom een aantal veranderingen die invloed hebben op het lidmaatschap. Als HU of UU student kan je direct lid worden bij De Domrenner. Studeer je aan een andere instelling of studeer je niet? Dan kom je in eerste instantie op de wachtlijst en hoor je van de secretaris op welke plek je staat. 


Nog vragen?
Voor vragen of opmerkingen kun je altijd de secretaris mailen op: secretaris@domrenner.nl