Nieuws

Verslag Accie bowlen

De laatste Accie activiteit van de huidige commissie, dat betekent traditiegetrouw dat we gaan bowlen!

Bison-Bowling-Bier gezelligheid

Vorige week donderdag (15 september) was de eindactiviteit van de Accie: we gingen bowlen bij Bison Bowling. Voor mij was dit de eerste activiteit van de Domrenner naast de trainingen. Verdeeld over de banen ontstonden er competities maar al gauw bleek dat bowlen niet onze grootste kwaliteit was. 

Het was al gauw erg gezellig en de sfeer zat er goed in! Af en toe gebeurde het dat iemand door alle gezelligheid zijn of haar beurt vergat of dat iemand anders per ongeluk voor z’n beurt speelde. Niet altijd verkeerd als die gene dan een strike voor je gooit! Want in strikes gooien waren de meeste van ons niet heel erg goed. Er was een minigame waarbij je aan een rad mocht draaien voor mooie prijzen, als de rode pin vooraan stond en je een strike gooide. Het ging alleen zo slecht dat het nauwelijks of niet was gelukt bij iemand van ons. De bar maakte het simpeler voor ons door het te veranderen naar gewoon een strike met of zonder rode pin. Ineens lukte het veel om een strike te gooien en bleef het rad maar draaien. Als gevolg vlogen de gratis pitchers  over de bar wat zorgde voor nog meer gezelligheid en iets mindere prestaties.

Ik moet zeggen dat er een aantal echt wel goed waren en die ook die echte bowl-stap-move maakte na het gooien (als een schaatser gaan staan). Erg professioneel. Ik daarentegen was niet zo goed… Het ging me maar moeizaam af. Als ik een pin raakte in een beurt was ik al blij. De bar zag het gebeuren en bracht mij een handleiding “hoe gooi je een strike?” met wat tips die mij zouden helpen. Ik gooide in totaal 1 strike en verder niet meer dan 60 punten in 2 potjes. Ik denk dat bowlen niet mijn carriére wordt maar ondanks dat was het een zeer geslaagde avond!

Geschreven door: Fenna Kuijpers

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen