Afgelasting activiteiten tot nader order

 

Lieve Domrenners,

 

Het is jullie hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan dat er de afgelopen weken versoepelingen zijn afgekondigd in de Coronamaatregelen. Zo ook op het gebied van sport. Buitensporten mogen weer beoefend worden, maar wel op 1,5 meter afstand van elkaar. 

 

Dit laatste is voor wielrenners helaas moeilijk haalbaar. Waar wij eerst bevoorrecht waren om tijdens deze crisis onze geliefde sport nog uit te kunnen oefenen, bevinden we ons nu opeens in een nadelige positie. In een groep fietsen op de openbare weg en 1,5 meter afstand houden van elkaar gaan nu eenmaal niet goed samen. 

 

Op basis van de door de overheid aangekondigde versoepelingen, zijn er de laatste dagen verschillende adviezen voor sporters en wielrenners naar buiten gebracht. De adviezen van bijvoorbeeld de NTFU en de KNWU verschillen enigszins van elkaar. Wij begrijpen dat dit voor verwarring kan zorgen. De Domrenner volgt, net als eerder, de adviezen van de KNWU op. Deze zijn gisteren gepubliceerd en kun je hier vinden. Vooral onderstaande willen we jullie graag op het hart drukken:

 

“Ga je trainen in de openbare ruimte, blijf bij voorkeur zo veel mogelijk alleen fietsen (#ridesolo) of mogelijk met een vast trainingsmaatje, een ‘bike buddy’. Stem de uiteindelijke groepsgrootte af op de openbare buitenruimte waar jij gebruik van kunt maken.”

 

Ons advies aan jullie blijft dus om zoveel mogelijk solo of met een vast trainingsmaatje te trainen. Wij zien niet voor ons hoe op een verantwoorde manier in een groep op de openbare weg kan worden gefietst. Dit betekent dat de Domrennertrainingen zoals wij die kennen voorlopig niet weer opgestart zullen worden.

 

Wij zijn als bestuur, in samenspraak met de Gemeente, WPU en andere Utrechtse wielerverenigingen, wel aan het kijken naar eventuele alternatieve trainingsmogelijkheden die wij als uitvoerbaar achten binnen de huidige situatie. Wij houden jullie hiervan op de hoogte.

 

Voor nu: blijf veilig en volg de richtlijnen. Alleen op die manier kunnen we in de toekomst weer fietsen zoals we dat gewend zijn!

 

Aankomende activiteiten

  • Blijf sprinten voor het solosprintklassement en doe mee aan de Corona TT’s!
  • 21 mei Crazy88 Dies Special!
  • 28 mei pubquiz Domrenner Boorrelaar van het Jaar
  • 27 mei landelijke pubquiz voor de studentensport

 

 

Veel liefs, ook namens de rest van het bestuur,

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen