Afgelasting activiteiten t/m 28 april i.v.m. Coronavirus

 

UPDATE 01-04: Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond is besloten de afgelasting van activiteiten te verlengen tot en met 28 april. Verder adviseren wij jullie om alleen of met huisgenoten te fietsen, 1,5 meter afstand  te hoduen tot andere verkeersdeelnemers en geen onnodige risico's te nemen tijdens trainingen.

 

Lieve Domrenners,

 

Op donderdagavond 12 maart heeft het bestuur in het kader van het Coronavirus (COVID-19) een spoedoverleg gehad. We hebben hierbij niet alleen de maatregelen van het RIVM, maar ook die van NOC*NSF en de KNWU in acht genomen. 
 

Het advies van de KNWU luidt als volgt: "Vanuit de Nederlandse regering en het RIVM is er een verbod gekomen op alle evenementen met meer dan 100 mensen. Naast dit verbod adviseert NOC*NSF de Nederlandse sport om alle sportevenementen waaronder competitie-, oefen-, en trainingswedstrijden af te gelasten. De KNWU volgt dit advies. Voor de Nederlandse wielersport houdt dit in dat alle wedstrijden, competities en andere wieleractiviteiten afgelast worden. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020." 
 

En NOC*NSF adviseert dit: "NOC*NSF adviseert haar leden om alle clubbijeenkomsten - waaronder sportwedstrijden – tot en met 31 maart af te gelasten ... Ook sociale contacten sterk verminderen."
 

Wij volgen deze adviezen op omdat wij als vereniging niet willen bijdragen aan de verspreiding van het Coronavirus. Wij hebben daarom als bestuur, in overleg met de Beleidsadviescommissie, besloten de volgende maatregelen voor onze vereniging te nemen. Tot en met 6 april geldt: 

  • Alle trainingen zijn afgelast (spinning, circuittraining, zaterdagtraining)

  • Alle evenementen zijn afgelast  (Wattcycling, ploegenpresentatie, borrel)

  • Alle weekenden zijn afgelast (licentieweekend, funklasseweekend)

  • Alle commissievergaderingen zijn afgelast

  • Wij adviseren leden om niet in grote groepen samen te komen of in grote groepen te fietsen

Wanneer de situatie wijzigt, zullen we jullie dit via de gebruikelijke kanalen laten weten. Verder raden we jullie aan om de eerder gestuurde adviezen over het Coronavirus, aangaande persoonlijke hygiëne en het thuisblijven bij ziekteverschijnselen, nog steeds op te volgen. 
 

Wij nemen als bestuur de verantwoordelijkheid voor deze beslissingen en hopen op jullie begrip. Wat de financiële gevolgen voor de deelnemers van het licentie- en funklasseweekend zijn, is nog niet volledig bekend. Nadere berichtgeving volgt voor de deelnemers in kwestie. 
 

Voor verdere vragen kunnen jullie altijd mailen of appen met het bestuur. Meer informatie is ook te vinden op de site van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus
 

Liefs, het bestuur

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen