Crazy88 voorbeschouwing

Om twaalf uur is de Domrenner jarig! Dat betekent ook dat de Domrenner Crazy 88 al bijna van start zal gaan! 15 enthousiaste teams zullen de strijd aan gaan om zo veel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen, om zo die felbegeerde Domrenner Crazy 88 winnaarstrui te winnen! Wie zal er vandoor gaan met de overwinning? De jury (Lisanne & Marcel) is al druk aan het discussiëren wie er de grote kanshebbers zijn voor de overwinning. Het zal een spannende strijd worden, en hier volgt de voorbeschouwing:

We beginnen meteen sterk met Team Kuuk. Dit team bestaat uit de huidige secretaris Roos Reinartz, en de Nederlands Studenten Kampioen Jannes van Weele. Dat dit team zeer competetief is hoef je niemand te vertellen. Je hoeft alleen maar te kijken naar de solo sprint competitie, en je ziet al meteen dat deze twee fanatiekelingen alleen maar voor de winst gaan. 

Dan hebben we Fiesta de Taladros. Bestaande uit Mart van Esterik en Sofie van Boheemen. Na een snelle Google Translate zijn we er achter gekomen dat “Fiesta de Taladros” “Partij boren” betekent. Dit komt natuurlijk niet als een verrassing, hiervoor hoef je alleen al naar de Strava profielen van deze strijders te kijken om te zien dat ze op de fiets kunnen boren. Maar kan dit team ook door de Crazy 88 boren?

De afkorting GTTV laat tegenwoordig een aantal Domrenners zich achter hun oren krabben. Waar staat GTTV voor? Het enige wat ik tegen die mensen kan zeggen dat je GTTV niet moet onderschatten. Erelid Guy Frissen en Brechtje Jansen laten zien dat het bestuur van 2016-2017 nog steeds even veel liefde hebben voor de vereniging met hun deelname als ze 3 jaar geleden hadden. We verwachten een hoge score van dit team, maar waarschijnlijk zullen ze voor de overwinning Geen Trap Te Veel doen.

De Dappere Dodo’s is een dappere keuze voor een teamnaam. Dodo’s zijn namelijk al een tijdje uitgestorven. Het team bestaat echter uit de huidige PR-Commissaris David Janssen en Ilja van Deurloo. Van David weten we dat zijn enthousiasme eindeloos is, en hij trekt Ilja maar al te graag met zich mee. Zal het lot van David en Ilja beter zijn dan het lot van de dodo’s?

De Bar en de Bakker bestaat uit de altijd vrolijke Bar Ganzevles en haar vriend Casper Bakker. De verhalen over Bar zijn legendarisch. Door de zwaarste stormen die Nederland heeft gekend heeft ze alsnog de derde plaats behaalt in een wedstrijd van het MNC. Over haar vriend Casper hebben we vandaag erg goed nieuws gehoord, ook hij heeft zich namelijk aangemeld bij de Domrenner! Al was dit natuurlijk geen grote stap, uiteindelijk verruilt iedereen de boot voor de fiets, toch? Zal hij net zo goed zijn op de fiets als in de boot? Maar nog belangrijker, is dit kersverse Domrenner stel onverslaanbaar in de Crazy 88?

Dan team Buurman en Buurman. Eigenlijk is dit wel een beetje een rare teamnaam. Claire Frissen zit namelijk hier in Nederland, maar Mila “Lady of the Desert” van der Borgh zit helemaal in Arizona. Hoe het tijdverschil en de afstand invloed gaat hebben op de prestaties zijn wij heel erg benieuwd naar. Misschien wordt hier juist gebruik van gemaakt door de dames, en er een hele tactiek op gebaseerd.

De Cheerfietsers is dan wel een hele toepasselijke naam. Wanneer je Sofie van der Laan en de Miss. Domrenner Bo(or)nita van der Linden ziet fietsen, zijn ze altijd aan het lachen. Het is altijd gezellig met deze twee, ze zijn altijd vrolijk en woest enthousiast. Maar kunnen ze deze vrolijkheid en gezelligheid ook omzetten in strijdlust? Het enthousiasme is er in overvloed bij deze twee, dus de mobieltjes zullen roodgloeiend staan van berichtjes van dit team!

Team Etapperitief laat met hun naam meteen zien waar het om gaat. Hannah Timmermans en Tessa Deggeller houden van fietsen, maar slaan een drankje ook niet af. Met het woord aperitief in de naam verwachten we vooral dat de dames een vroege vluchtpoging zullen maken, en aan het begin vooral puntjes zullen scoren. Hopelijk zullen ze de krachten wel een beetje spreiden, en niet eindigen in een hongerklop. Maar met de hoeveelheid ritjes boven de 100 kilometer in dit team weten ze heel goed hoe je dit moet doen.

In deze strijd is ook het hoge noorden vertegenwoordigd. Zo vormen Djoeri Wildeboer en Luc ten Hoorn samen team Grunn. We weten natuurlijk allemaal dat alleen legendes uit Groningen komen, zoals Bauke Mollema en Laurens ten Dam. Als je dit soort fietsers al als voorbeeld hebt, dan kan het haast niet mis gaan. We hebben dan ook hoge verwachtingen van de mannen van de Trilploat.

Dan gaan we van het hoge noorden, door naar het verre zuiden. Team 0906 wordt gerepresenteerd door Jannes Craens en Joost Dorscheidt. Jannes staat er om bekend dat hij zonder moeite monsterritjes kan maken. Zo is hij wel eens vanuit zijn huis in Brabant gaan fietsen om direct door te gaan met een Domrenner training. Een duursporter in hart en nieren dus. Hierdoor zal hij met gemak het team door deze zware strijd kunnen loodsen.

De Voorleeskampioen en Mevrouw van Weelegevormd door Luuk Schuurmans en Jannie van der Lelij is dit niet een team die je moet onderschatten. Als je onzeker wilt worden over je prestaties op de fiets moet je maar naar de ritjes van deze twee monsters op de fiets kijken. Honderden kilometers worden er gereden alsof het niks is. De verwachtingen zijn hoog voor dit team, het gerucht gaat namelijk dat het talent voor fietsen ook geldt voor 88 opdrachten.

Tot nu toe zijn er alleen nog teams met werkpaarden besproken. Maar ons laatste team is een team van Sierpaarden. Waar de werkpaarden zich altijd in het melkzuur trainen en lange kopbeurten draaien, ligt het bij de sierpaarden wat anders. Sierpaarden doen liever niet zo veel, en zijn er eigenlijk alleen om mooi te zijn. Dat onze Praeses Tom Schroot dan ook in dit team valt verbaasde ons een beetje, maar alles wordt duidelijk als je ziet dat hij in het team zit met de WedCom Lex Ligtenberg. De aanwezigheid van Sierpaard Lex overschaduwt namelijk al het werk van werkpaard Tom. Wat we wel weten is dat Sierpaarden er vaak met de overwinning vandoor gaan. Dus misschien is dit wel de ultieme combinatie.

Dit waren alle duo’s, maar dat is nog niet het einde van de deelnemerslijst! Er zijn een aantal strijders die solo de strijd aan durven te gaan. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, dit zijn alleen de hardste van de hardsten, de gladiatoren van de moderne tijd. 

Onze eerste solist is niemand anders dan Pepijn Janssen. Peppie weet na een paar jaar dat hij lid is van de Domrenner nog steeds niet of hij nou liever fietst of loopt. Wat we wel weten is dat hij in allebei de sporten heel erg snel is. En hij is ook nog eens heel zijn Domrennercarrière lid van de EvCie. Weet Pepijn zijn talent en EvCie ervaring om te schakelen in de winst? Wij verwachten een hoge klassering!

Als er iemand uit is op de winst, dan is dat wel Laura Vreeburg. Het Bidonnetje heeft heel veel energie en enthousiasme over om volop in de strijd te gaan voor de puntjes. Deze strijder heeft namelijk heel hard gestreden in de Vuelta-commissie, maar sinds de Vuelta niet meer in Utrecht start moet Laura ergens anders haar energie kwijt. Ze heeft heel terecht voor de Crazy 88 gekozen om te laten zien waar ze allemaal toe in staat is. En wat we van de Vuelta-commissie mogen geloven is dat veel!

En als laatste, maar zeker niet de minste, hebben we Freya Leenders! Freya, ook wel bekend als Fredis net als velen overgestapt van roeien naar het fietsen (fietsen is ook veel leuker). De overstap zelf is dus niet waardoor Freya uit het deelnemersveld springt. Maar we hebben gehoord dat Freya bij een bakkerswinkel werkt, en hele lekkere taarten kan bakken. Dit werkt misschien wel eens in haar voordeel. De combinatie van taart, enthousiast eerstejaars lid, en ook nog eens EvCie lid kan nog wel eens zorgen dat Freya de verrassing van de Dies kan worden!

Het is dus te zien dat elk team speciaal is, iedereen heeft zo zijn kwaliteiten. Er is geen team of solist die er met kop en schouders bovenuit springt. De jury durft dan ook nog geen favorieten aan te wijzen. Wat wel duidelijk is, is dat het een spannende en intense strijd gaat worden. Wie gaat er uiteindelijk vandoor met de Domrenner Crazy 88 trui? Daar komen we morgen achter!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen