Nieuws

Malou tipt: overheerlijk bananenbrood voor onderweg

Eerst het bordje van en ander leegeten luidt het gezegde... Nou, met dit recept begin je zeker en vast eerst met je eigen versnaperingen.

Malou, bij menig Domrenner al bekend als patissier binnen het wielrennen, deelt haar favoriete recept voor een bananenbrood met ons. Ideaal voor als je de komende weken een lange tocht op de planning hebt staan of voor tijdens je fietsvakantie deze zomer! 

En voor de echte sierpaarden onder ons: bestellen bij Malou kan ook! Stuur haar dan eventjes een berichtje.

Benodigdheden

  • 4 bananen

  • 4 eieren

  • 240 gram meel (naar keuze: spelt, haver, bloem of combinatie)

  • 2 tl bakpoeder

  • 4 el appelmoes

  • Kaneel

  • 2 el honing

  • Speculaaskruiden

  • Vulling naar wens

  • Bakblik

 

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Prak de bananen samen met de eieren met een staafmixer of in de keukenmachine in een kom. Voeg vervolgens de meel en bakpoeder toe.

  3. Voeg daarna veel kaneel, de appelmoes, honing en speculaaskruiden toe. Tip: overige smaakmakers zoals rozijnen, gedroogd fruit, noten, kokosvlokken en bosbessen zijn naar eigen invulling toe te voegen.

  4. Roer het geheel goed door.

  5. Bekleed een bakblik met bakpapier en doe de vulling erin. 

  6. Bak het geheel +/- 55 minuten in de oven.

  7. Geniet ervan!

 

Tip: snij het brood in plakjes en verpak het per één of twee in vershoudfolie en stop het in de vriezer. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen