Nieuws

Verslag introkamp

De parkeerplaats voor de Jumbo IBB kleurde op vrijdag 2 september weer eens een keer blauw en geel. Het jaarlijkse introkamp stond namelijk op de planning. Vanaf 9 uur kwamen de eerste leden en aspirantleden aan. De fietstocht op je racefiets richting de IBB met je hele inboedel op je rug en terwijl je probeert te voorkomen dat die ene boodschappentas met je slaapzak en matje niet tussen je spaken komt is vaak de lastigste tocht van het weekend. Toch is iedereen veilig en wel aangekomen en kon de weg naar de Ardennen ingezet worden. We verbleven weer op camping Oos Heem, dezelfde camping waar vorig jaar een legendarisch zomerkamp had plaats gevonden. Degene die niet bij dit kamp waren zijn tijdens de auto rit waarschijnlijk doodgegooid met anekdotes over dat zomerkamp. Om Bram Braat te citeren: “Ik was er niet bij, maar ik weet er alles van”. Toen de auto de kiezel parkeerplaats van camping Oos Heem opreed was het als de hereniging met een oude vlam. Alles klopte en was zo waar nog mooier dan gedacht. Zo was het zwembad open en de was de koffie veel beter. 

Er werd bij aankomst druk overlegd wat tactisch de beste plek was om de tent neer te zetten. Dicht bij de biertafels of juist ver weg? In de zon of de schaduw? Nadat de meeste tenten stonden kon er gefietst worden. Althans door een klein deel van de mensen want de bus waar de meeste fietsen in zaten had pech en was daardoor een stuk later. Gelukkig heeft iedereen nog kunnen fietsen en van de eerste heuveltjes geproefd. In veel van de routes zat de beroemde en beruchte klim “de Stockeu” wat een mooi voorproefje was voor een weekend mooi fietsen in de Ardennen. Bij terugkomst kon er gegeten worden en was er mooi tijd om met iedereen kennis te maken. De avond verliep relatief rustig want er moest de volgende dag natuurlijk flink gefietst worden. 

Rond acht uur ’s ochtend zat iedereen weer fris aan het ontbijt. Er werd langzaam rond gefluisterd: “Hoeveel ga jij fietsen”? Rond 9 stond Pepijn klaar om te vertrekken en rond 10 stond de rest ook klaar om te gaan. Er vertrokken groepen die verschillende afstanden gingen rijden. Zo gingen er mensen 60, 100, 130 en zelfs 140 km fietsen! De meeste groepjes hebben een bourgondische stop gemaakt bij een terrasje. Zo heeft de groep van 100 km heerlijk geluncht bij de La Chouffe brouwerij. Rond 5 uur keerde iedereen langzaam terug van de fietstocht en kon er gegeten worden. Chef Quinten had wraps gemaakt die erg in de smaak vielen.  

Na het eten kon men zich klaar maken voor het hoogtepunt van het introkamp en inmiddels Domrenner traditie, de silent disco! Nadat de partytent vakkundig in de hoek van het grasveld geplaatst was kon het feest beginnen. Bij de eerste klanken van Siempies GPS (de zorgvuldig samengestelde afspeellijst voor dit doeleinde) begonnen de eerste heupjes te zwieren. De lampjes van de twee kanalen knipperde er weer vrolijk op los en hitjes zoals “België” en “Tijgers” werden luidkeels meegezongen. Het bleef nog lang onrustig op camping Oos Heem. Aan het eind van de avond konden niet alle Domrenners hun eigen tent meer vinden en belandde zo soms in een andere tent. 

Onder de klanken van “Guten Morgen Sonnenschein” kwamen de volgende ochtend vermoeide kopjes de tent uitgekropen. Nadat iedereen ontbeten had het kampveld was opgeruimd en alle tenten ingepakt kon er nog een klein rondje gefietst worden. Bij terugkomst was er nog tijd voor een plons in het zwembad en konden de laatste douchepunten opgemaakt worden. Toen iedereen weer fris was kon de terugreis richting Utrecht weer ingezet worden. Op de terugweg stopte wij bij het schitterende Col du Fatten in Beek voor een heerlijk avondmaal. Col du Fatten bevond zich in extase want schoonzoon Thymen Arendsman had zojuist de koninginnenrit in de Vuelta gewonnen. Het zuurvlees en de jackfruit curry vielen beiden erg in de smaak. Na het eten werden de punten truien uitgereikt. Deze toppers kunnen nu gaan flaneren op de Domrenner training. Eenmaal veilig in Utrecht kan er terug gekeken op weer een geslaagd introkamp! Dit zou allemaal niet mogelijk zijn geweest zonder de onvolprezen werk van de Kampcie. Hulde!

Geschreven door: Joost Konijn

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen