Nieuws

Verslag winterkamp 2022

Afgelopen weekend (12-13 februari) was het eindelijk zover: winterkamp! Het enige kamp van de Domrenner waarbij de wielrenfiets achterblijft in Utrecht. Er reisde een groep Domrenners af naar de hoofdstad van onze Zuiderburen: Brussel. Het weekend begon op de welbekende IBB in Utrecht, waar de eerste alcoholische versnaperingen vlak na de bakjes havermout al naar binnen werden gewerkt. De drankjes werden verdeeld met behulp van een grabbelton. Hoe eerder je erbij was, hoe beter. Anders bleef je achter met de gevreesde ICE-fles, hoewel deze ook meteen is gesneuveld op de parkeerplaats. ;) 

Via de gladde en mooie Nederlandse wegen werd het meteen voelbaar wanneer we de Belgische grens passeerde, en zo kwamen we aan in het dorpje Gavere. Geen toeristische trekpleister, maar zeker de moeite waard om te bezoeken voor goedkoop pils in de supermarkt. De cross werd met veel plezier en gejuich bekeken, onder het genot van een goudgele rakker. De emoties liepen zo nu en dan hoog op wanneer de favoriete crosskampioenen voorbijvlogen. Na de cross werd onze reis voortgezet richting Brussel, waar we aankwamen in het ‘Jaques Brel Hostel’. Hier werden de spullen gedropt op de kamers en wandelde we te voet richting het centrum, om hier een hapje te gaan eten. Na een heerlijke avondmaaltijd met een lokaal Belgisch speciaal biertje zijn we opzoek gegaan naar een leuke kroeg om de avond mee voort te zetten. Na een mislukte poging in een lokaal cafeetje hebben we de hotspot van Brussel toch nog weten te vinden. Een mooie avond volgde, waarbij de danspasjes weer beoefend werden. 

Zondag begonnen we met een typisch hostel ontbijtje en een goed gevulde mok met koffie. Hier en daar werd er nog paracetamol uitgedeeld. Deze dag stond in het teken van een stadswandeling langs de highlights die Brussel te bieden heeft, zoals Manneke én Janneke Pis, de Grote Markt en de vele historische gebouwen. Na een lekkere lunch zijn we met een voldaan gevoel teruggekeerd richting Utrecht, waar we nu kunnen terugkijken op een geslaagd winterkamp. 

Geschreven door Martijn Mol

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen