Nieuws

Wedstrijdverslag Ronde van Kralingen en Competitie Vrouwenwielrennen

Op zondag 4 juli 2021 stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma voor het Domrenner wedstrijdteam. Zowel de licentiehouders als de dames van het Domrenner Development Team stonden aan de start van verschillende wedstrijden.

 

De dames reisden af naar Amsterdam, waar een omnium op het programma stond. Tevens was dit de eerste wedstrijd in de Competitie Vrouwenwielrennen.

Madelief Kok veroverde een eerste plek en pakte daarmee de leiderstrui in de B-categorie!

Madelief: “Dit was mijn eerste wielrenwedstrijd ooit en ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar ik had er echt mega veel zin in. Na de 500m tijdrit met vliegende start hoorden we de uitslagen en bleek dat ik eerste was geworden in de B-categorie. Een beetje overdonderd ging ik van start aan de technische tijdrit. De slalom om de pionnetjes lagen me wel met de veldrijtrainingen die ik van de winter heb gehad. Na de technische tijdrit was het tijd voor de rit in lijn, ook wel KOERS. 30 minuten en daarna nog 3 ronden. Met nog maar 1 ronde te gaan reed ik op kop, niemand wilde meer overnemen dus liet ik het tempo zakken dat het voor mij geen energie kostte om op kop te rijden. Vlak voor de laatste bocht sprintte een van de dames weg, ik kon gelijk bij haar in het wiel en zij heeft mij eigenlijk gelanceerd waardoor ik de sprint op het einde kon doortrekken en als eerste over de finish kon komen. Uiteindelijk dus overal winnaar in de B-categorie geworden. Het speelse in de tactiek en de verschillende onderdelen waren echt heel leuk, topervaring dus! :)”

In diezelfde wedstrijd wist Sofie van der Laan een vijfde plek te behalen.

Sofie: “Ik startte bij de B's, aangezien het een van mijn eerste wedstrijden was leek me dat wel verstandig. Na een paar rondjes inrijden en een zenuwplasje begon het eerste onderdeel: 500 m sprint, met start vanaf een verhoging. Keihard boren dus! Je hebt geen idee wat de anderen doen, een race tegen jezelf. Resultaat; vierde! Het pion slalommen van de technische tijdrit was niet aan mij besteed, het hard rijden op de stukken zonder pionnen meer. Zo kon ik alsnog een vijfde plek bemachtigen. De rit in lijn ging hard, maar was goed bij te houden. Madelief en ik reden de hele tijd bij de eerste tien! De laatste drie rondes waren spannend, het viel stil, niemand nam over. Het kwam neer op een sprint. Niet mijn sterkste kant... Maar Madelief won en ik werd toch nog 7e a 8e. Een mooie score en een ontzettend leuke wedstrijd met resultaten!”

 

Ook in de A-categorie stonden Domrenner dames aan de start. Ilona van Ginneken werd tweede en Roos Reinartz derde.

Ilona: “Eindelijk was de eerste wedstrijd van het jaar er weer! Deze keer kon ik ook eindelijk meedoen voor het ploegenklassement bij vrouwenwielrennen in tegenstelling tot de andere jaren na me aangesloten te hebben bij de Domrenner! Na het parcours een beetje verkend te hebben, begonnen we met de 500 meter sprint. Hier haalde ik zelf een tweede plaats. Daarna mochten we onze technische skills laten zien in een tijdrit met 2 slalom series erin, wat mij een eerste plek opleverde. Daarna kwam de rit in lijn, waar we eerst mochten genieten van de koers van Sofie en Madelief, waar Madelief met overmacht won! Na een gecontroleerde eerste helft van de koers, het wachten door een valpartij, en regenachtige tweede helft zag ik Roos in een sterke sprint steeds verder van me weg zag rijden op weg naar de overwinning. Zelf werd ik vijfde. Al met al een mooi koersdagje met mooie prestatie van alle Domrenner dames!”

 

De licentiehouders reisden af naar Rotterdam, waar zij de Ronde van Kralingen reden. Mart van Esterik werd vijfde en Donald Schuurman achtste.

Mart: “Afgelopen zondag was de eerste openingswedstrijd van het seizoen: de Ronde van Kralingen. Donald en ik wisten voorafgaand aan de koers niet zo goed wat we moesten verwachten: hebben we wel genoeg getraind? Of juist te weinig gerust? Met een (on)gezonde hoeveelheid cafeïne in ons lichaam reisde we af naar het clubparcours naar RWC Ahoy. De koers begon met een verschroeiend tempo, maar na kwartiertje stokte het tempo en begon het behoorlijk hard te regenen. Donald en ik wisten elkaar goed af te wisselen en reden attent van voren. In de voorlaatste ronde besloot ik weg te rijden en kwam als tweede uit de voorlaatste bocht, maar er zat weinig meer op en werd uiteindelijk vijfde. Donald zat daar kort achter en werd uiteindelijk achtste. Allebei top 10 in een sterk veld van ruim tachtig renners is iets om trots op te zijn. Op naar de volgende!”

 

Al met al een super prestatie van alle renners. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen