Baandagje 2018 door Raymond Papenburg

Op zondag 4 februari vertrok een kleine Domrenner-delegatie naar Amsterdam, om aldaar een clinic te volgen op de wielerpiste van Sloten. Het voorwerk verliep niet vlekkeloos. De kersverse Domrenner-wagen wilde niet meer starten wegens een defecte accu, en voorzitter Freek had zijn schapen maar vast vooruit gestuurd, terwijl hij achterbleef om door Wietske te worden opgepikt. Gelukkig voor de Domrennerauto bleek dat de accu “gewoon” aan het einde van zijn levensduur was, waardoor het probleem uiteindelijk verholpen is met een nieuwe accu! Wegens ziek, zwak en misselijk was de club uitgedund tot 9 geelblauwen, waardoor het totaal moest worden aangevuld met enkele renners van zusterverenigingen Hellingproof en Skits. Uiteindelijk stonden we omgekleed en wel, met een man of 14, om half 1 in een halve cirkel om instructrice Carolien van Herrikhuyzen.

Zij legde ons de basics van het baanwielrennen uit (‘blijven trappen’ en ‘OVER JE SCHOUDER KIJKEN’ waren belangrijke zinsneden) en ook hoe we ons racemonster voor de komende twee uur moesten afstellen. Iedereen was er klaar voor. Eerst een paar rondjes over het beton, om te wennen aan de fiets en aan de snelheid op het beton. Langzaamaan werden we steeds verder de baan op gedwongen, waarbij het vooral ging om de kijktechniek, en het minderen van vaart (‘niet terugtrappen maar de druk op de pedalen minderen’).

De sessie erna ging het tempo omhoog en je merkte aan alles dat velen daar op zaten te wachten. Iedereen vloog over de baan, ontketend. Dit leverde zo nu en dan een hachelijke situatie op waarin renners te dicht op elkaar reden, of gedrieënlijk naast elkaar. Carolien brulde ons tot bedaren, zodat er wonderwel geen ongelukken gebeurden. Toen iedereen uitgeraast was en het zoeven door de steilste bochten onder de knie had, was het alweer tijd voor het laatste onderdeel. In een treintje op tempo over de baan, waarbij voldoende afstand houden van belang was. Op het sein van Carolien vertrok de voorste in volle vaart met als doel weer zo snel mogelijk aan te sluiten bij de groep. Dit was een leuke en uitputtende training. Om half 3 was het voorbij, terwijl de meesten nog een tijdritrondje hadden verwacht, en daar de benen voor hadden gespaard. Dit stond helaas niet op het programma.

Al met al was het een gezellige en goede middag.

 


Winnaarstrip naar Griekenland
27feb

Winnaarstrip naar Griekenland

Door Bart Lemmen: Afgelopen najaar deden vijf Domrenners mee aan een unieke fietsuitdaging: RedBull kop-over-kop 2017. Een wedstrijd...

11feb

Wedstrijdverslag MNC #1

Door Stefan van Ramshorst: Op zondag 4 februari 2018 was het dan zover, de eerste Midden Nederland Competitie (MNC) van het jaar,...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen