Klimtijdrit commissie in het wiel van Brechtje Jansen

In 2015 vond in de aanloop naar de Grand Départ in Utrecht de eerste editie van de Klimtijdrit plaats. Een ludiek evenement dat sindsdien nog twee keer is georganiseerd in samenwerking met Stichting Ronde van de Maliebaan. De Klimtijdrit vindt plaats in de parkeergarage P+R De Uithof, een parcours van 850 meter, 30 hoogtemeters en een maximaal stijgingspercentage van 6,5%. Deze unieke wedstrijd werd afgelopen twee jaar gecombineerd met de Classico Giro, een toertocht als legacy van de Giro d’Italia in Utrecht.

Afgelopen twee jaar heb ik de Klimtijdritcommissie gedaan, één jaar als commissielid en één jaar als bestuursverantwoordelijke. De taken van deze commissie zijn een stuk serieuzer en uitdagender dan van de meeste commissies binnen de Domrenner, maar juist daarom haal je er ook heel veel voldoening uit als je in het voorjaar een fantastisch evenement hebt staan. Daarnaast is deze commissie goed voor je CV én netwerk omdat je veel samenwerkt met externen als de Stichting Ronde van de Maliebaan, Velotours, Cental Events, Utrecht Science Park, UU, HU, Olympos en andere (studenten)sport/ -wielerverenigingen. Ikzelf heb erg veel geleerd binnen deze commissie, maar natuurlijk ook veel plezier gehad in het organiseren van de Klimtijdrit. Het is een vrij grote commissie waar afgelopen jaren een goede mix was tussen ervaren commissieleden en frisse windjes én tussen gezelligheid en uitdagende taken.

Komend jaar zal de Klimtijdrit er waarschijnlijk weer iets anders uit komen te zien dan afgelopen jaren. Er zijn plannen om de Klimtijdrit op te nemen in een tijdrittenklassement of om het parcours uit te bereiden. Genoeg ruimte voor nieuwe input dus! De Klimtijdritcommissie vergadert in de winter ongeveer 2 keer per maand en in de weken voor het evenement zal dat wat vaker zijn. Wil je een echt vet evenement organiseren, de nodige media aandacht daarvoor genereren en samenwerken met verschillende (wieler)organisaties in Utrecht? En dat allemaal in een gezellige commissie waarmee je ook regelmatig een biertje kan drinken, een rondje fietst of een hapje eet? Meld je dan aan voor de Klimtijdritcommissie!


05okt

NCK: Perfecte afsluiting van een sterk seizoen

Door Bart:   De afstand: 52km. De tijd: 1u04m20s. De gemiddelde snelheid: 48,5km/h. Eindklassering: 15e plaats.   Al tijdens het...

Wedstrijdcommissie in het wiel van Daan Marsmans
23sep

Wedstrijdcommissie in het wiel van Daan Marsmans

De commissie met fanatieke wielrenners is de wedstrijdcommissie. De voornaamste taak is de wedstrijdcommissaris ondersteunen in zijn...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren