Verslagen

Virtuele borrrrooool

Geschreven door Lisanne

Een borrel via livestream, dat is toch ongemakkelijk? Dat klopt, maar gooi er wat biertjes tegenaan en het komt toch wel los. En zo geschiedde het. Inderdaad, de eerste paar minuten kon je wel als ongemakkelijk bestempelen. Vragen spookten door ons hoofd: ‘Oké, welk onderwerp ga ik nu aankaarten?’ ‘Shit het is stil, moet ik iets zeggen?’ ‘Kan ik m’n haar goed doen, of is dat gek?’ Toch dingen waar je je op een normale dinsdagavond in café Domkop niet zo’n zorgen om maakt. De pitchers varen dan rijkelijk over de lege bierglaasjes, je mag blij zijn als er eens een keer een stilte valt, en zelfs Bar is dan zichtbaar aanwezig. 

Maar goed, ook bij een borrel op afstand kan het dus schijnbaar snel gaan. Net uit de startblokken, blijkt Mitchel al aan zijn laatste biertje te zijn begonnen… Mitchel heeft duidelijk een andere definitie van: ‘gezellig samen borrelen’. Tom had die definitie overigens ook verkeerd begrepen. De vo piepte er af en toe stiekem tussenuit met het excuus: ‘het brandalarm gaat voor de 7e keer af’. Ach Tommie toch, je mag ook gewoon eerlijk zijn als je het biertje niet lekker vindt. Blijkbaar vindt Pepijn trouwens meisjes met rode haren wél lekker. In real life had Luc dit gevoelige feitje natuurlijk niet zomaar durven opgooien. Wéér een voordeel van zo’n virtuele borrrrooool. 

Na wat verhalen over vastzittende Domrenners op vliegvelden en het delen van diverse mooie routes die dit jaar gefietst gaan worden (of niet?) vond de daadwerkelijk proeverij natuurlijk ook plaats. De grootste conclusie van deze proeverij: Steun je oma in deze moeilijke Corona tijd met een kasteel Donker biertje, daar zal ze van opknappen! En als je je afvraagt welk biertje je dan moet geven aan je vriendin: win advies in bij Pepijn. Volgens hem zorgt Brand LenteBock er namelijk voor dat je vruchtbaarder wordt. Wij vragen ons sterk af waar hij deze info vandaan heeft gehaald, maar we oordelen niet hoor. Wij zien de rood-harige kindjes wel verschijnen… Hoewel wij allemaal allang verliefd waren op Jannes van Weele na zijn NSK prestatie, heeft Roos daar trouwens een Vedett IPA voor nodig. Hard trainen hoeft dus niet meer Jannes, geef d’r gewoon een IPA’tje en ze is tevree. 

Meerdere Domrenners deelden trouwens deze mening over de Vedett IPA. Dit biertje is namelijk verkozen tot allerlekkerste Domrenner Quarantainebiertje. Ik zou zeggen: ren naar de supermarkt om deze sensatie te proeven en geniet. Sla er dan trouwens ook direct meerdere van in, dat winkelkarretje heb je toch al. En mocht je nou net zoveel moraal hebben als ons Marcel, dan kan je ook gaan voor een La Trappe Trappist Blond. Blijkbaar ga je daar harder van trappen, maar succes niet gegarandeerd hoor.  

Lieve Domrennertjes, vermaak jezelf nog even thuis. Binnenkort proosten we met z’n alle een Vedett IPA’tje in café Domkop, dat beloof ik jullie!


Winterkamp in Namur!
25dec

Winterkamp in Namur!

Winterkamp in Namur! Door Marcel en Luc Na veel epische verhalen over de voorgaande edities van de Grand Prix de Pierre Jean was het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen