Winnaarstrip naar Griekenland

Door Bart Lemmen:

Afgelopen najaar deden vijf Domrenners mee aan een unieke fietsuitdaging: RedBull kop-over-kop 2017. Een wedstrijd waarin er één renner start aan een tijdrit van 100km en er ploeggenoten aanhaken op 80, 60, 40 en 25km voor de finish. Thijs, Fernand, Jelmer, Matijn en Bart waagden zich aan deze uitdaging en met succes (www.domrenner.nl/vereniging/verslagen/red-bull-kop-over-kop). Er werd gewonnen en de prijs was een weekend naar Griekenland om daar te trainen met SEG Racing Academy, een continentale wielerploeg uit Nederland. 

Op 23 februari was het zover; eindelijk konden we gaan. Met Peter (die zijn bijnaam “De Onnavolgbare” weer meerdere malen eer aandeed) als vervanging van Fernand vertrokken we op vrijdagochtend vroeg naar Schiphol. Daar ontmoetten wij onze begeleider van het weekend: Ewout. Ewout was met zijn 44 jaar absoluut de oudste van ons allemaal, maar mixte fantastisch in de groep. Hij maakte meteen al kenbaar dat het toch wel lekker is om even weg te zijn van vrouw en kinderen! Met de nodige flauwe grappen en anekdotes door ons maakte hij kennis met ons en wist hij meteen waar hij aan toe was. 

In Griekenland aangekomen werden we naar ons vijf sterren hotel gebracht en konden wij onze gloednieuwe fietsen ophalen! De Ridley’s hadden nog geen kilometer gereden en met de nieuwe Ultegra R8020 groep konden we geweldig schakelen en remmen (schijfremmen zijn echt megafijn). Snel kleedden wij ons om en vertrokken we voor het eerste ritje. Met Michel Cornelisse (oud-ploegleider bij Vacansoleil en Roompot) in de volgauto verkenden wij het parcours van de klimtijdrit de dag erna en de koers van zondag. Een heerlijk ritje van ruim twee uur in 15 graden maakte ons zeer blij. Terug bij het hotel rustten we uit in de sauna (waarin Peter het voor elkaar krijgt om na tien minuten geen druppel zweet op zijn lichaam te hebben????), de stoomcabine, het zwembad en uiteraard het bubbelbad. ’s Avonds konden we genieten van een heerlijk avondmaal, helaas zonder gyros, en na een klein drankje gingen wij op tijd naar bed. 

De dag erna was er vreselijk slecht weer voorspeld (20mm regen) en wij zouden waarschijnlijk het trainingsritje overslaan. Gelukkig was alle regen in de nacht gevallen en konden we in het zonnetje anderhalf uur rijden met de jongens van de SEG ploeg. De middag stond in het teken van de klimtijdrit waarbij Thijs zeker kans maakte op de overwinning. Alle renners van de Domrenner zetten een zeer nette tijd neer, alleen Thijs kwam tien seconden te kort voor de overwinning... Er stond gelukkig nog wel een zeer knappe tweede plek tegenover. ’s Avonds konden we weer genieten van het buffet (met name van de Griekse yoghurt met honing en andere toetjes, maar ondertussen nog steeds geen gyros) en na een massage waar met name Matijn even flink geprikkeld werd was het alweer tijd voor de nachtrust. 

De dag erna stonden we vroeg op voor de wegwedstrijd. Een aanloop met een klim en vervolgens vijf keer een flinke beklimming en afdaling maakte de wedstrijd zeer zwaar. De grote J reed helaas al lek in de neutralisatie en Thijs moest het opnemen in zijn eentje tegen de gehele SEG ploeg (1-tegen-12...). Het resulteerde niet in noemenswaardige uitslagen, maar het was een heerlijke trainingskoers. Peter was niet van start gegaan omdat hij last had van zijn voorhoofdholtes en maakte meteen gebruik van de gelegenheid om te solliciteren als ploegleider bij Michel. Er is nog geen contract ondertekend maar de gesprekken zijn nog in volle gang. 

Terug in het hotel kwam het besef dat we bijna weer naar huis gingen en dat we ondanks dat we in Griekenland waren nog steeds geen gyros hadden gegeten. Gelukkig bleek Ewout de redder in nood. Hij zei ons toe dat hij persoonlijk ervoor zou zorgen dat we nog voordat we in Amsterdam waren een flink bord gyros zouden eten. En ja hoor, op Athene Airport trakteerde hij ons op een bord gyros waar echt iedereen blij van werd (behalve Thijs; hij is vega/konijn)! Om de vliegreis draaglijker te maken werden er nog de nodige biertjes gedronken en werd er zelfs een tapas besteld in het vliegtuig.

Het was een topweekend waarvoor we SEG en RedBull absoluut bedanken; we hebben echt vreselijk veel gelachen en het was echt nog veel beter en leuker dan we hoopten! Dit jaar maar weer RedBull kop-over-kop winnen denk ik?


Licentiehoudersweekend Schaijk
20mrt

Licentiehoudersweekend Schaijk

Door Luuk Schuurmans Met de eerste wedstrijden voor de deur gingen de licentiehouders in het weekend van 17 en 18 maart op...

Baandagje 2018 door Raymond Papenburg
11feb

Baandagje 2018 door Raymond Papenburg

Op zondag 4 februari vertrok een kleine Domrenner-delegatie naar Amsterdam, om aldaar een clinic te volgen op de wielerpiste van Sloten....

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen