Domrenner Wattmeister Challenge

“Wielrennen is eerst het bord van je tegenstander leegeten en dan pas beginnen aan je eigen”, sprak de Nederlandse wielerlegende Hennie Kuiper ooit. Een wijze uitspraak, tenzij je een koers niet winnen kunt door sluwe streken maar door zuivere watts per kilo. Onze halve prof at maanden amper z’n eigen bord leeg in voorbereiding op de Wattmeisterchallenge van de Topcompetitie, om daar te verliezen van een renner die nog liever het ravijn zou rijden dan een hap van andermans eten te nemen. Houdt u ook niet zo van eten? Of beschikt u over enorme wattages? Doe dan mee aan de Domrenner-Wattmeisterchallenge van 2019. In navolging van de succesvolle editie van 2018 kun je je dit jaar ook weer plaatsen voor de finale op de Dies. In drie categorieën zullen drie deelnemers doorstromen naar de finale. De kwalificatieperiode gaat op 1 februari van start en alle Domrenners (lid of donateur) mogen meedoen.


Spelregels:

Er zijn drie categorieën binnen deze challenge; te weten de heren licentiehouders, de heren niet-licentiehouders en de vrouwen. Per categorie wordt er een klassement opgesteld. De top 3 van het klassement mag zich op de Dies bewijzen in de finale en zich zo tot Wattmeister van De Domrenner proberen te kronen! De procedure om mee te doen is als volgt:


  1. Verplaats jezelf naar Olympos en ga op een Wattbike zitten

  2. Doe op de Wattbike twee tests: één van 30 seconden en één van 5 minuten.

  3. Ga op de weegschaal staan en maak een foto van je gewicht.

  4. Stuur de resultaten van je tests en je weging met passende bewijsvoering naar een bestuurslid.


Het klassement wordt bepaald door een gewogen gemiddelde van de twee tests. Hierbij telt het resultaat van de 5-minutentest twee keer en dat van de 30-secondentest één keer. Onder passende bewijsvoering wordt verstaan: een foto van je resultaten of een Stravarit met daarin de wattages van de Wattbike. Let wel op: de test moet op een Wattbike worden uitgevoerd.