Domrenner Wattmeister Challenge

"Wielrennen is een gekke sport". Er zijn hiervoor zoveel argumenten te bedenken dat het nooit een mens is gelukt ze allemaal achter elkaar op te noemen. Toch is er één die nooit wordt vergeten: de sterkste wint bijna nooit. Deze renners hebben nooit geleerd om tactisch te rijden. De reden hiervoor is dat het zulke beesten zijn, dat ze nooit tactiek nodig hebben gehad om een mooie uitslag te rijden. Ook dit type renner is te vinden bij de Domrenner. Voor deze renners is het quasi-onmogelijk om, op tijdritten na, een koers te winnen. Correctie: het was quasi-onmogelijk, want dit jaar is de Domrenner Wattmeister Challenge in het leven geroepen. Dit, in navolging op de Topcompetitie, om deze groep ook een kans te geven. Het is speciaal voor deze doelgroep simpel gehouden. Vanaf 1 januari gaat de kwalificatieperiode van start, waarvoor je een 20-minuten test aflegt op een wattbike van Olympos. De drie sterkste renners per categorie zullen tijdens de Dies-dag strijden om zich de eerste Domrenner Wattmeister ooit te mogen noemen.

De spelregels:

Er zijn drie categorieën binnen deze challenge; te weten de heren licentiehouders, de heren niet-licentiehouders en de vrouwen. Per categorie wordt er een klassement opgesteld. De top 3 van het klassement mag zich op de Dies-dag bewijzen in de finale en zich zo tot Domrenner Wattmeister proberen te kronen! De procedure om mee te doen is als volgt:

1. Verplaats jezelf naar Olympos;
2. Stap op de weegschaal bij Olympos en maak een foto van je gewicht (let op, je moet hier je fietschoenen en je kleding al aan hebben!);
3. Doe een 20 minuten test op een Wattbike op Olympos;
4. Maak een foto van je gemiddelde wattage over 20 minuten;
5. Stuur een mail naar wattmeister@domrenner.nl met beide foto’s (gewicht en wattage) in de bijlage als bewijsvoering.

Om de test zo eerlijk mogelijk te houden en omdat sommige vermogensmeters een kleine afwijking hebben tov elkaar, móet de test worden uitgevoerd op een Wattbike op Olympos.

Je kunt zo vaak meedoen als je wilt. De trainerscommissie houdt de stand bij op de site, klik hier voor de huidige tussenstand. Uiteraard zijn er mooie prijzen te verdienen voor alle finalisten!