Studentencup-ploeg

Binnen de Domrenner is er, buiten de bekende amateur/sportklasse-ploeg, ook een studentencup-ploeg. Deze ploeg is opgezet om als opzetje richting licentiehouders te dienen. De renners in deze ploeg zullen studentencup en funklasse wedstrijden rijden. In onderstaande voorbeschouwing op het jaar 2019 wordt een deel van de renners geintroduceerd door Kevin Verdam. 

 Vorig jaar schreef ik dat de Funklasseploeg eigenlijk maar om één man draaide: Thomas Nekkers. Helaas bleek het budget van ons armlastige studentjes zonder licentie niet op te kunnen tegen het geld van de voornamelijk arbeidende Sportklasseploeg. Wat ze Nekkers precies betaald hebben weten we niet. Wel moesten we opeens op zoek naar een nieuwe kopman. Als Sagan Bora verlaten had, zou het achtergelaten gat minder groot zijn dan bij ons. Derhalve is inmiddels menig bestuursvergadering gevuld met de queeste naar de nieuwe Nokkers.


Voor velen zal de meest voordehand liggende kandidaat Rob zijn. Jaar ‘18-’19 is immers niet het seizoen van #ProNekkers maar van #Superbenen. Koersen naar zijn hand zijn er dit jaar genoeg. De Omloop der Zevenheuvelen is dit jaar bergachtiger dan ooit. Ook kan hij zijn klimmersbenen kwijt bij de StuCup van Maastricht. Het gros van de koersen in Nederland kent echter minder hoogtemeters dan Rob procentjes vet. Binnen de hoogste regionen van onze vereniging vraagt men zich dus ook af of Rob daadwerkelijk de beste kopman is. Zeker omdat het gerucht rond gaat dat de “klimkoers” van Ride Like a Pro gewoon op de Nedereindse Berg gereden gaat worden. Gelukkig beschikt De Domrenner ook over een paar buitengewoon lompe stoempers. Daan Allaerts startte vorig jaar zelfs bijna het NCK. En Nick lijkt bij nader inzien toch geen licentie te nemen, terwijl hij daar zeker goed genoeg voor is. Hij beschikt over een sprint waar bijvoorbeeld wedcom taco jaloers op zou zijn. Ook op het vlakke is er dus kwaliteit zat. Daarom stel ik namens bestuur #Superbenen de volgende eisen: er moet eindelijk een StudentenCup gewonnen worden, en bovendien een podiumplek op het NSK. Daarnaast verwacht ik een grote blauw-gele brigade tijdens het hernieuwde Utrechtse Wielerweekend. Funklassestrijders uit het bestuur, Okkie en ikzelf, zullen alles op alles zetten deze doelstellingen te halen. Oud-roeislaaf meneer de voorzitter zet zich graag op kop om kopgroepen zonder Domrenners terug te halen. Ikzelf wil graag één van onze kopmannen naar voren rijden op cruciale momenten. Met zulke knechten kan een overwinning toch niet uitblijven?


Naast een mannenploeg zijn er dit jaar meer vrouwen dan in jaren die willen koersen. Heleen wil weliswaar alleen maar tijdritten rijden, over haar vermogens mag ze zeker naar huis schrijven. Daarnaast hebben we een handvol enthousiaste nieuwe dames binnen De Domrenner: denk bijvoorbeeld aan Roos, Ilja of Agnes. Ook bij de vrouwen moet een StuCup-overwinning er dus zeker in zitten!


Samenvattend ben ik ervan overtuigd dat komend seizoen, voor zowel de heren als dames niet-licentiehouders, het beste jaar ooit gaat worden. Of #Superbenen nou op de Oude Holleweg bij iedereen weg gaat rijden of Daan een lange solo voltooit op de Maliebaan, doet er niet toe. 2019 gaat het jaar met prijzen worden!


BJ_Ploegenpresentatie2018_344.jpg