Studentencup-ploeg

Binnen de Domrenner is er, buiten de bekende amateur/sportklasse-ploeg, ook een studentencup-ploeg. Deze ploeg is opgezet om als opzetje richting licentiehouders te dienen. De renners in deze ploeg zullen studentencup en funklasse wedstrijden rijden. In onderstaande voorbeschouwing op het jaar 2018 wordt een deel van de renners geintroduceerd door Kevin Verdam. 

 Een simpel lijstje schrijven met namen en mijn verwachtingen zag ik niet zitten. Ten eerste doordat dit een ontiegelijk lang en vooral saai verhaal zal worden. En ten tweede kwam ik al snel tot de conclusie dat dit seizoen eigenlijk maar om 1 man zal gaan draaien. Deze man is de nu al legendarische Thomas Nekkers, die ook wel onder de naam #PRONEKKERS door het leven gaat. Binnen de studentencupen funklasse ploeg is dan ook iedereen op de hoogte van de ongeschreven regel dat #PRONEKKERS de enige aangewezen kopman is voor dit seizoen. Dit is geen gek gevolg nadat de beste man tijdens zowel het CK Weg als Cross er met de gouden plak van door ging. Hoe hij om zal gaan met de enorme druk die het dragen van het kopmanschap met zich meebrengt zullen we komende maanden ontdekken. Begin dit jaar polste ik bij Nokkers zijn doelen voor komend jaar. “Kan ik nu nog geen officieel antwoord op geven. Er zijn vanuit de leiding een aantal eisen aan de ploeg gesteld en ik ga mijn best doen daaraan bij te dragen.” Dit was zijn magere antwoord op 8 januari jongstleden. Nu zijn we bijna twee maanden verder en schrikt hij van zijn eigen vormpijl. Zijn trainingswedstrijdjes verlopen spoedig en hij verbaast vriend en vijand.

Maar goed mensen, een ploeg kan niet alleen bestaan uit een kopman. Deze wordt omringd door een aantal meesterknechten. Samen zullen wij er alles aan doen om de doelstellingen van het bestuur te behalen en te overtreffen. Hiervoor moet er minimaal 1x gewonnen worden tijdens een studentencupwedstrijd en moet er een Domrenner op één van de treden van het podium staan bij het NSK. Deze wedstrijden  zullen dan ook de momenten zijn waar de funklasse-strijders willen pieken. Wat verder met dik gedrukte letters in de agenda’s staat is het Utrechtse wielerweekend. In zowel de Ronde van het Wilhelminapark als de Ronde van de Maliebaan kunnen de niet-licentiehouders laten zien wat ze waard zijn. Ook de Omloop der  Zevenheuvelen is een pareltje op de wieleragenda. Deze omloop van 10 km met 120 hoogtemeters per ronde is de uitgelezen kans voor Rob om te laten zien of hij daadwerkelijk die ‘superbenen’ bezit!

Thomas is een man van vele talenten, want naast kopman gaat hij samen met Christa ook nog ploegleider spelen van de studentencup-dames, die met nieuwe aanwinsten Heleen en Minou veelvuldig ten strijde zullen trekken bij de studentencups.

Ik ben er van overtuigd dat wij, heren en dames niet-licentiehouders, er een schitterend seizoen van gaan maken met z’n allen. En eigenlijk mocht ik niks meer zeggen over de legende, maar let op mijn woorden mensen; #PRONEKKERS gaat de prijzen binnenslepen dit seizoen!

BJ_Ploegenpresentatie2018_344.jpg