Studentencup-ploeg

Binnen de Domrenner is er dit jaar sprake van een primeur. Buiten de bekende amateur/sportklasse-ploeg is er dit jaar ook een studentencup-ploeg. Deze ploeg is opgezet om als opzetje richting licentiehouders te dienen. De renners in deze ploeg zullen studentencup en funklasse wedstrijden rijden.

De Mannen

Nu het seizoen weer op gang is gekomen, schijnen er verscheidene mannen van de studentencup-ploeg weer te trainen. De een net ietsjes harder dan de ander. Stefan, aka windbeuker, rijdt stiekem de Midden Nederland Competitiewedstrijden mee met het de sportklasse. Onze ervaren eliterenner is Lennard, hij heeft de draad weer langzaam opgepakt met trainen, om langzaam weer op niveau te komen. Onze specialist op het gebied van Zwift trainingen, Thomas, schijnt al flink te hebben getraind. Vandaar zijn quote: ‘Ik Zwift jullie allemaal de moeder’. Met dit soort quotes moet je natuurlijk in topvorm de winter uit zijn gekomen. Nu zijn zij niet de enige die al goed van start zijn gegaan. Zo wordt er regelmatig getraind met leden van het team, waarbij de onderlinge competitie goed te merken is. Aero Andy schijnt ook alweer aardig wat wattages te hebben getrapt. Met zijn Aero attack zal hij gaan strijden voor de podiumplaatsen. Aan zijn soigneerkunsten zal het in ieder geval niet liggen. Binnen de ploeg staat hij bekend om zijn aeroness en soigneerkunsten. Nu is het wel zo dat de Soigneerpolizei zijn soigneurkunsten nog zal moeten goedkeuren. Tijdens de ploegenpresentatie zullen zij ook aanwezig zijn om aan te geven wat echt niet kan. Het groen/paarse pak van Arend schijnt ook niet ook heel soignée te zijn. Gelukkig is soigneren niet het allerbelangrijkste onderdeel van wielrennen. Hard rijden is en blijft toch wel erg belangrijk voor wielrennen. Binnen de ploeg zijn er voldoende renners die een kans kunnen maken voor een mooi top 10 plek of zelfs wel een podiumplek. Na deze korte analyse zijn er voldoende dingen om naar uit te kijken komend seizoen. Deze ploeg wordt gecomplementeerd door mij en Chiel, die de Domrenner vertegenwoordigd binnen de stichting van de Ronde van de Maliebaan. Douwe die vol enthousiasme het seizoen in gaat, de nieuwkomer Erwin die eerst de katten uit de boom zal gaan kijken. Joris die af en toe het zwembad zal verruilen voor het mooie asfalt. Koen die vorig jaar penningmeester was en al ervaring heeft met studentencupwedstrijden. De man die altijd in korte broek zal fietsen: Marcel. Oud-roeier Okke, die de kneepjes van het wielrennen langzaam aan het leren is (denk aan je cadans!). Voor Roel zal het ook zijn vuurdoop worden en Tom, die nog lang heeft getwijfeld om een licentie te nemen, zal zijn best gaan doen het kopmanschap op te eisen!


De Vrouwen

De vrouwen zullen zich focussen op studentencup wedstrijden en het vrouwenwielrennen. De oude garde gecombineerd met het enthousiasme van de nieuwkomers lijkt erg aanstekelijk te werken. Els en Christine die samen de meeste ervaring delen, waaronder de vaste drie namen bij de vrouwen Emma, Eva en Merel. Dan zijn er vier enthousiaste nieuwe meiden. Allereerst Anneflien, die voor elke training helemaal met de auto komt, waarmee ze karakter en traintingsmentaliteit toont. Margreet is deze winter ook al serieus aan het trainen en lijkt dit seizoen zich klaar te stomen voor de vuurdoop. Sharon en Christa zijn samen de kartrekkers die veel willen fietsen. Beide dames fietsen veel en kunnen hard trappen. Samen zullen zij op de studentencups proberen de koers hard te maken, uiteraard met behulp van de twee amateurs Nienke en Malou. Deze ploeg biedt veel potentie en deze dames gaan zeker strijden voor podiumplaatsen op de studentencups! Mocht dit bevallen zit er voor deze dames wellicht een stapje hoger in en dan zouden ze zich volgend jaar bij de amateurploeg voegen Amateurploeg. Sinds lange tijd is er weer een strijd om de wedstrijdbeker bij de vrouwen. Zoals het ernaar uitziet zal dit gaan tussen Malou en Nienke, die beide een amateur licentie hebben aangevraagd. Samen gaan zij dit seizoen zich proberen te manifesteren in het amateur peloton. Naarmate het seizoen vordert zullen deze dames wellicht meer gaan willen en ook strijden voor de podiumplaatsen op KNWU-wedstrijden. Met het moraal zit het goed en als ze samen lekker veel koersen ben ik ervan overtuigd dat ze een podiumplek gaan halen dit seizoen!

Onze sponsoren