Wedstrijdploeg

Hieronder worden alle renners die voor de Domrenner wedstrijden gaan rijden geintroduceerd:

BJ_Ploegenpresentatie2018_268.jpg
Andy Tsin

Andy Tsin

Wellicht de meest schokkende transfer van deze winter: Aero Andy liet tijdens de persconferentie van 20 februari jongstleden weten dit jaar zijn pijlen te richten op de sportklasse. Hij verrast hiermee vriend en vijand, maar sprak duidelijk zijn ambitie uit: “Ik heb voor komend jaar een sportklasselicentie aangevraagd. Hiervoor heb ik in overleg met de KNWU mijn nationaliteit veranderd, met als doel op een andere manier op te vallen in de uitslagen. Hierdoor weet ik zeker dat mijn eerste jaar als licentiehouder niet onopgemerkt zal verlopen,” aldus A. Andy. Vanuit de ploegleiding is er één belangrijke eis gesteld aan zijn prestaties: zijn best doen.

+ De meest aero renner in het peloton, ongeacht de klasse.
- Het is nog steeds onbekend of hij zijn 11 nodig gaat hebben.

 

Bas van Klarenbosch

Bas is al jarenlang een vaste kracht in de wedstrijdploeg van de Domrenner. Ondanks dat hij vorig jaar wel een licentie heeft gehad heeft hij geen wedstrijden gereden in 2017. Wel was Bas met regelmaat terug te zien op de tijdritten die de wedstrijdcommissie organiseerde. Bas heeft in 2017 ook zeker de nodige kilometers gemaakt, waaronder een achtdaagse tocht dwars door Frankrijk tegen erfelijk hartfalen (1600km!). Met die tocht heeft hij zeker een goede basis gelegd om in 2018 een topseizoen te draaien. Met zijn prachtige fietsen (zowel weg- als tijdritfietsen) zal Bas zeker een gooi doen naar een aantal mooie uitslagen in de KNWU-Sportklasse koersen dit jaar. Met zijn ervaring in tijdritten zal hij in het naseizoen zeker ook een gooi doen naar de NCKselectie. Wij zijn benieuwd naar zijn seizoen!

+ Geweldig materiaal, leent hij ook uit aan de ploeg!
- Ondanks z’n tocht door Frankrijk wat minder km’s in 2017 dan de rest van de wedstrijdploeg

Schermafbeelding_2018-03-22_om_20.36.22.png
Bas van Klarenbosch


BJ_Ploegenpresentatie2018_234.jpg
Chiel van Griethuysen

Chiel van Griethuysen

De (voormalig) motor van de studentencupequipe heeft zijn besluit genomen - dit jaar gaat Chiel naar de sportklasse. Hij zal gemist worden bij zijn oude ploeg, maar de virtueel Wattmeister van de niet-licentiehouders zal met zijn 4,438 W/KG indruk gaan maken tijdens de koersen in de sportklasse. Als lid van de organisatie van de Ronde van de Maliebaan is zijn doel helder - op het oudste fietspad van Nederland de concurrentie doen janken in zijn wiel. Ondanks een blessure laat vorig seizoen, komt Chiel sterk uit de winter. Waar ligt het plafond voor deze man? 

+ Kan als de beste hard rechtdoor rijden
- Moet misschien de Domrenner-kampen laten lopen voor een goed seizoen


Ewout van der Kleij 

Van der Kleij verbleef een semester in Hongarije en had zijn seizoensouverture in juli in de veelbesproken Omloop van Rijswijk. Koerst met het hart en zal demarreren wanneer hij kan. Zal nooit door de ondergrens zakken en rijdt daarom ook bijna altijd een top 15 klassering bijeen. Wordt nog vaak herinnerd aan die schitterende roze leiderstrui die hij met de ploeg veroverde in de ploegentijdrit in Haspengouw. Stond vorig jaar éénmaal op het podium in Giessen op het 2e schavot. Wat hem zou sieren dit jaar is een overwinning en daar is hij zeker toe in staat. Er zit nog genoeg rek in.

+ Nooit slecht
- Sprint

BJ_Ploegenpresentatie2018_316.jpg
Ewout van der Kleij


BJ_Ploegenpresentatie2018_297.jpg
Freek van Aernsbergen

Freek van Aernsbergen

Voorzitter Freek hoopt zijn vorm van afgelopen jaar door te trekken en ook dit jaar weer kans te maken om een koers uit te rijden. Een voordeel van een bestuursfunctie is dat er weinig anders op zit van veel kilometers maken, dus de kans bestaat dat dit het jaar wordt dat Freek doorbreekt. Aan pure kracht zal het niet ontbreken, aangezien hij besloten heeft dit seizoen met een prominent lid van de lokale schaatsploeg te gaan trainen aan zijn bovenbenen en een enkele cardio-sessie op zijn tijd. Mocht het op de fiets niet lukken, kent Freek genoeg ingangen bij de schaatsvereniging.

+ Altijd vrolijk
- Weinig ervaring in finales


Guy Frissen

Bezit evenveel fietsen als de rest van de hele wedstrijdploeg bij elkaar. Haalt zijn moraal uit fotoalbums en screenshots van whatsapp berichtjes van 10 jaar geleden. Beleefde als 1e jaars sportklasse coureur zijn grootste persoonlijke succes met natuurlijk die ene 2e plaats in de Heuvelrugronde van Driebergen. Leeft en traint het hele jaar voor de NSK’s en GNSK’s(zowel op de fiets als in de kroeg) en ademt Domrenner. Was vorig jaar weer een vaste waarde in de ploeg en boekte met de ploeg op het NCK in Dronten natuurlijk die legendarische 15e plek waar hij vast en zeker dit jaar weer bij wil zijn.

+ Teamplayer pur sang
- Neemt te snel genoegen met minder

BJ_Ploegenpresentatie2018_276.jpg
Guy Frissen


BJ_Ploegenpresentatie2018_273.jpg
Jannes van Weele

Jannes van Weele

Jannes gaat dit jaar in als WedCom, waarbij hij dus niet alleen voor, maar ook achter de schermen scherp zal moeten zijn om het koerssucces van 2017 te kunnen herhalen. Vorig jaar begon Jannes met een reeks tweede plekken bij de Midden Nederland Competitie, maar trok dat recht met een eerste plek op het Districtskampioenschap Tijdrijden. The only way is up voor de huidige WedCom en in de wandelgangen wordt al gespeculeerd over de uitslagen die Jannes van Weele dit jaar bij elkaar gaat rijden. De extra binding met de koersen die een positie als WedCom oplevert zal er voor zorgen dat de woorden “tweede plek” na 2018 niet meer in het woordenboek van Jannes voor zullen komen.

+ Enorme gun-factor
- Zijn mooie resultaten op de Ventoux kunnen hem in de polder niet helpen


Jasper Hupkes

Aan het einde van seizoen 2017 heeft Jasper enkele maanden flink aan zijn conditie kunnen werken in Spanje, en bij terugkomst bleek dit niet zonder gevolg. Helaas volgde een lange winter alvorens seizoen 2018 kon beginnen. Bij de MNC’s getuigt een podiumplaats echter dat Jasper de winter goed heeft overleefd. Dit schept natuurlijk hoge verwachtingen voor prachtkoersen als Middelstum en Bronneger Bult! Verder wordt hij steeds meer ervaren in het koersen en kan hij op die manier van grote waarde zijn in het sportklassepeloton. 

+ Leeft enorm toe naar bepaalde koersen
- Is een speelbal van de wind

BJ_Ploegenpresentatie2018_224.jpg
Jasper Hupkes


BJ_ploegenpresentatie_033.jpg
Jorn Bosma

Jorn Bosma

Jorn, de paashaas, had vorig jaar als doel om een KNWU-koers te winnen, helaas is dat niet gelukt. Aan zijn moraal zal het niet liggen. Jorn is veel aanwezig op trainingen (wel vaak aan de late kant...) en schroomt ook een Zwift-sessie bij zijn goede vriend Thijs niet. Jorn is het eerste half jaar van 2018 te vinden in Bergen, Noorwegen, waardoor hij het begin van het seizoen zal missen. Hij heeft zijn Sensa Giulia gelukkig wel mee waardoor hij af en toe wel een ritje kan maken daar. Helaas moet hij door zijn studiereis zijn favoriete criterium de Ronde van Werkendam op 2e paasdag moeten missen, daarom zal Jorn zijn pijlen gaan richten op het naseizoen. Wellicht de Rondje Tjeukemeer? Een thuiskoers? De tijd zal het leren. Zeker is dat Jorn met zijn vrolijkheid in de tweede helft van 2018 de wedstrijdploeg van waarde zal zijn!

+ Altijd zin om te koersen of trainen
- Teveel bezig met de Paasdagen door het jaar heen - Jagermeister


Luuk Schuurmans

Schuurmans Luuk, de voorleeskampioen stak vorig seizoen zijn neus definitief aan het venster en is vastberaden dit seizoen daar nog een schepje bovenop te doen. Won deze winter trainingstips in bij Metec man Thijs. Haalde verwoestend uit in de laatste etappe in de Ronde van Haspengouw. Hij liet iedereen zijn hielen zien door solo aan te komen in een loodzware rit. Verder noteerde hij nog een 3e plaats in Rijswijk en vijf top tien plaatsen en wij zijn ervan overtuigd dat dit jaar zijn definitieve doorbraak wordt. Ook was hij onderdeel van de inmiddels bijna heilig verklaarde tijdritformatie die het NCK reed. Een jaartje meer ervaring en iets meer rust in de koers moeten er voor zorgen dat 2018 zijn jaar wordt.

+ Juiste instelling en gigantische motor
- Te gretig

BJ_Ploegenpresentatie2018_272.jpg
Luuk Schuurmans


BJ_Ploegenpresentatie2018_249.jpg
Malou Hiemstra

Malou Hiemstra

Malou is één van de dames die de Domrennereer in het vrouwenpeloton hoog moeten houden. Dit is een taak die we gerust aan Malou kunnen overlaten. Haar prestaties in 2017 liegen er niet om: tijdens het GNSK reed zij alles op een hoopje en in Haspengouw kon zij zich prima meten in de Belgische hitte tussen de elite-dames. En dan hebben we het nog niet over haar prestatie tijdens de Klimtijdrit gehad! Malou barst altijd van het moraal en dat is te zien ook. Samen met Nienke zal ze zich mengen in de Clubcompetitie met hun combi-team, waarin ze samen zal rijden met namen als Marianne Vos en Annemiek van Vleuten. Daar gaat ze ongetwijfeld power ontwikkelen die ze in criteriums weer kan gebruiken. Veel trainen in combinatie met talent zou dit jaar wel eens voor een succes kunnen zorgen bij Malou tijdens een KNWU-koers!

+ Absoluut een talent
- Niet alleen talentvol in fietsen en daardoor gaat de focus ook wel eens naar andere spelletjes


Matijn Straatsma

Matijn, misschien wel dé succesfactor van het NCK 2017, verschijnt weer als een van de kopstukken van de wedstrijdploeg aan de start van het seizoen 2018. Ondanks dat Matijn zegt niet van trainen te houden (“is vals spelen”) maakt hij toch zijn km’s in de winter op de fiets en op het ijs. Dit jaar heeft Matijn al meer getraind dan het afgelopen jaar en dus zal hij ongetwijfeld zijn uitslagen gaan verbeteren. Matijn stond in 2017 drie keer op het podium, maar met iets meer trainen en zijn slimmigheid in koers zullen dat er ongetwijfeld meer worden in 2018. Grote concurrenten uit het amateur-peloton hebben de overstap gemaakt naar de elite en Matijn is één van de namen die dit machtsvacuüm in de regio Utrecht kan opvullen! Daarnaast zal Matijn in 2018 weer een grote rol spelen in de tijdritten. Wij zijn erg benieuwd naar zijn resultaten dit jaar, maar we hebben er absoluut vertrouwen in! 

+ Een ongelofelijke motor en sterke sprint
- Winnen...

BJ_Ploegenpresentatie2018_307.jpg
Matijn Straatsma


BJ_Ploegenpresentatie2018_279.jpg
Matt Clegg

Matt Clegg

Our temporary rider from England; few people are as passionated about cycling as he is. No matter who is he riding next to, Matt always will keep the conversation going about the newest wheels, tires, and everything else he would like to buy. But he is not only passionated about the mechanical stuff and facts, he also likes cycling so much he even puts his ‘week’s uni commuting’ kilometres on Strava! Although he won’t be racing all year for us, I am sure Matt will be of great value for the team.

+ No one is more passionated about cycling
- Will leave us mid-season


Niek Fransen

Niek is één van de Domrenners die een achtergrond heeft in het schaatsen. Dit roept natuurlijk altijd wat vraagtekens op binnen de Domrenner, maar bij Niek heb je snel door dat het hem meer gaat om het fietsen! Niek neemt dit jaar weer een sportklasse-licentie waar hij een vaste waarde wil worden binnen het peloton. Vorig jaar heeft hij al een paar prima koersen gereden waarin hij een goede basis heeft kunnen leggen voor dit jaar. Niek kan met zijn jaar ervaring in de sportklasseploeg van waarde zijn voor de ploeg en zeker de sportklasseploeg aan een aantal mooie uitslagen kunnen helpen.

+ Schaatsers hebben vaak een sterke laatste ronde
- Schaatsers hebben wel vaak moeite met de rondjes voor de laatste ronde...

BJ_ploegenpresentatie_018.jpg
Niek Fransen


BJ_Ploegenpresentatie2018_304.jpg
Nienke Pronk

Nienke Pronk

Naast de wedstrijden die Nienke en Malou voor de nieuwe combinatieploeg gaan rijden, zullen ze ook nog in de Domrennerkleuren te bewonderen zijn. Helaas zat het Nienke niet mee bij de Ronde van het Tjeukemeer afgelopen jaar, waar ze last kreeg van haar rug. Die blessure blijkt helaas zo ernstig dat ze daar op moment van schrijven nog steeds dusdanig last van heeft dat de voorbereiding op het seizoen op zich laat wachten. Hopelijk komt er snel een einde aan al dit leed en kan onze pr-commissaris zich weer vol overgave op het fietsen zelf storten.

+ Wil dolgraag koersen voor de Domrenner
- Heeft het erg druk met haar studie en bestuurstaken


Okke Koel

Debuterend in de Domrenner Sportklasseploeg met een bronzen CK-medaille op zak zal Okke dit jaar proberen impact te maken in de koersen. Dat de kracht er was, was al zeker, maar het was vooral Okke zelf die aangaf meer koerservaring op te willen doen om dan in 2018 voor een licentie te gaan. Dat de vorm er is, is te zien in de Midden Nederland Competitie, waar Okke nu al meermaals heeft laten zien dat hij over de power beschikt om kopman Stefan in een goede positie te brengen. Houd deze pittige rooie met zijn nieuwe Canyon in de gaten!

+ Haast eindeloze motor en werklust
- Werkt te graag

BJ_Ploegenpresentatie2018_261.jpg
Okke Koel


BJ_ploegenpresentatie_009.jpg
Ossip van de Vegte

Ossip van de Vegte

Topspurter van het voorjaar Ossip wist zijn seizoen ook niet af te sluiten op een manier waarop hij dat zou willen. Een DNF op het Nederlands Studentenkampioenschap in Amsterdam en een knieblessure die hem van het najaar tot kortgeleden parten speelde, zorgen er enerzijds voor dat Ossip met weinig ritme, maar anderzijds met veel motivatie weer aan de start zal staan van de koersen in de sportklasseploeg. Aan de aerodynamica zal het in zijn sprints niet liggen; met de nieuwe Carnac Notus Evo die (mede) dankzij Ossip voor de ploegen beschikbaar zullen zijn belooft dit weer een jaar vol topuitslagen te worden.

+ Dikke benen
- Heel weinig bekend over zijn vorm


Peter Jansen

De beste WedCom ooit die nooit WedCom geweest is voorstellen lijkt een overbodige taak. Iedereen kent inmiddels de kwaliteiten van Peter op en naast de fiets. Toch lijkt er dit jaar iets te gaan veranderen in de fietscarrière van Peter. Peter reed in de afgelopen winter een aantal keer per maand op en neer naar Wageningen om zijn duurkilometers te maken. Daarnaast is hij zeker een paar keer per week op de Wattbike te vinden waar hij aan zijn power werkt. Alles wijst erop dat in 2018 de demarrages van Peter nog splijtender zullen zijn, waardoor Peter dit jaar Erik Dekker in het wiel heeft, in plaats van andersom. In 2018 zal Peter de grote amateurklassiekers laten schieten, om op die manier in de Nederlandse apen-criteriums korte uitslagen te rijden. Als laatste zal Peter ook dit jaar weer gevraagd en ongevraagd gefundeerde adviezen geven over fietsen aan alles en iedereen!

+ Wil altijd iedereen helpen, zowel in de koers als daarbuiten
- Het timen van demarrages lukt nog niet geweldig

BJ_Ploegenpresentatie2018_287.jpg
Peter Jansen


BJ_ploegenpresentatie_049.jpg
Pieter Broeren

Pieter Broeren

Nu hij zich echt dokter mag noemen, heeft Pieter helaas behoorlijk weinig tijd om te trainen zou je zeggen. Toch heerst het vage vermoeden dat hij stiekem een Wattbike op zijn kamer heeft staan waar hij elke dag een uurtje pijn op zit te lijden. Want op enkel eenmaal per week een uurtje spinning trap je niet zomaar 372W gedurende 20 lange minuten. Toch? Of zou Pieter wellicht de snoeppot in het ziekenhuis hebben ontdekt? Hoe dan ook, naar alle verwachting gaat Pieter bij de sportklasse een hoop mooie uitslagen bij elkaar rijden dit jaar.

+ Hoog basisvermogen en goesting
- Door zijn nieuwe baan zelfs ’s nachts geen tijd om te trainen


Robert Warmer

Een ervaren rot in het vak, koerst al sinds 2012 en is nooit echt slecht. Als deze man gezegend zou zijn met iets snellere poten had er geen maat op deze man gestaan. Maar als bestaat niet en Fatty Fatty Boom Boom moet het hebben van zijn demarrage en zware glooiende koersen. 2017 leverde hem vier top tien plaatsen op, maar wanneer het een keer mee zit kan hij zomaar een koers winnen in 2018. Dat is het enige wat nog ontbreekt op het palmares van deze burger. Inmiddels heeft hij ook een nieuwe fiets, dus aan het materiaal mag het niet meer liggen. De basis voor dit seizoen heeft hij in Mallorca in ieder geval gelegd!

+ Heel snel weer in vorm
- Maakt te weinig tijd om te trainen.

BJ_ploegenpresentatie_040.jpg
Robert Warmer


BJ_ploegenpresentatie_046.jpg
Sjoerd Brouns

Sjoerd Brouns

Sjoerd is één van de geheime krachten in de wedstrijdploeg van de Domrenner en is van zeker niet te onderschatten waarde. Niet velen zullen zijn demarrage in de Ronde van Ameide in 2017 nog herinneren, maar zij die erbij waren weten wat voor een power Sjoerd kan leveren in het naseizoen. In de wintermaanden heeft Sjoerd zijn rustperiode, zodat hij een mooie stijgende lijn in het seizoen kan laten zien. Ongetwijfeld zal Sjoerd schitteren in de wedstrijden dit jaar, maar Sjoerd heeft ook krachten op andere gebieden. Waar menig wedstrijdrenner na de koers zijn rust pakt, pakt Sjoerd juist zijn moment om te schitteren. Om 2u ’s nachts in de Poema zal hij kopbeurten pakken voor zijn kopman, maar daarnaast kan hij daar ook zeker als kopman optreden! Sjoerd zal ons dit jaar ongetwijfeld weer gaan verbazen. Vi Va ‘Vo!

+ Een meer dan gezellige toevoeging aan de wedstrijdploeg
- Trainen is niet zijn favoriete bezigheid


Sjoerd van der Velden

Via Okke is ook Sjoerd na het roeien gezwicht voor het fietsen. Met zijn lengte en conditie moet het dus wel goed zitten, zeker als hij zich er toe kan zetten in het begin van het seizoen regelmatig op de fiets te klimmen. Na even getwijfeld te hebben of hij ook wedstrijden wilde gaan rijden, heeft hij gelukkig besloten deel uit te gaan maken van de sportklasseploeg, die groter en groter wordt en waar dit jaar de resultaten onmogelijk uit kunnen blijven!

+ Sterke basis uit het roeien
- Weinig ervaring met het in groepen fietsen en koersen rijden

BJ_Ploegenpresentatie2018_231.jpg
Sjoerd van der Velden


Schermafbeelding_2018-03-22_om_21.13.54.png
Stefan van Ramshorst

Stefan van Ramshorst

Stefan begon dit seizoen al sterk met een sprintoverwinning in de eerste MNC-etappe van het jaar op de ons welbekende Nedereindse Berg. Hiermee was de eerste klassementsvoorsprong voor USWV De Domrenner op 4 februari al binnen. Laat dit een voorbode zijn voor meer succes. Met de steun van de voorjaarsploeg is het nu aan Stefan om het MNC-klassement binnen te slepen en deze vorm door te trekken het aankomende seizoen in! In deze zelfde voorjaarscompetitie heeft Stefan al getoond een goede chemie met diesel Pieter te hebben, dus wie weet waar het plafond ligt voor deze twee renners. 

+ Goede sprint
- Onbekend hoe hij met rol als kopman omspringt op lange termijn


Stijn Bongertman

Zomerkamp 2017; ineens was hij er. Eigenlijk niemand kende hem, maar hij liet zijn benen spreken en liet de groep stomverbaasd achter op vrijwel elke klim. Want Stijn kan een vermogen trappen om bang van te worden, zeker gezien zijn niet al te hoge gewicht. De leemte die wordt achtergelaten door krachtpatsers Fernand en Bart lijkt Stijn dan ook moeiteloos op te kunnen vullen. Daarnaast heeft Stijn ook al ervaring als wedstrijdrenner van vroeger uit. Deze combinatie van factoren heeft hem dan ook direct doen besluiten een amateurlicentie aan te schaffen!

+ Goddelijk wattage per kilo
- Nog geen ervaring in het amateurpeloton

BJ_Ploegenpresentatie2018_284.jpg
Stijn Bongertman


Schermafbeelding_2018-03-22_om_21.41.47.png
Tom Schroot

Tom Schroot

Ons Tommeke kende afgelopen jaar tegenslag in de vorm van een knieblessure. Hierdoor kon hij zijn seizoen bij de funklasseploeg niet afmaken en zijn goede werk in de eerste helft van het seizoen niet belonen. Dat Tom de benen heeft om goed te rijden heeft hij afgelopen jaar al bewezen, dus de kans is groot dat de met hem overgekomen funklasserenners Okke, Chiel en Andy hem waar nodig met liefde een handje helpen. De bittere nasmaak die de Omloop der Zevenheuvelen achterliet bij Tom en de funklasseploeg 2017 verdient namelijk een revanche. Tijd zal leren of deze revanche genomen zal worden.

+ Gebrand op een sterke comeback
- Lang niet meer gestreden


Wop van Cappelle

Een oude bekende binnen het amateurpeloton. Nadat Wop in 2016 al een licentie bij TWC Tempo had, besloot hij in 2017 een kijkje te gaan nemen bij de elite. Wop zou dit niveau prima aan moeten kunnen, maar de afleiding van oorden als de Poema hielpen hem niet bij het vinden van zijn topvorm, waardoor hij niet veel koersen heeft gereden. Wij treuren er echter niet om dat Wop een stapje terug heeft gedaan, hard fietsen kan hij namelijk zeker wel, zelfs met de nodige escalatieavondjes achter de kiezen.

+ Grote motor meegenomen uit het schaatsen
- Doet zijn trainingen meestal teniet in de Poema

BJ_Ploegenpresentatie2018_219.jpg
Wop van Cappelle