Wedstrijdploeg

Hieronder worden alle renners die voor de Domrenner wedstrijden gaan rijden geintroduceerd:

Bas van Klarenbosch

Bas is inmiddels een vast gezicht binnen de wedstrijdploeg. Deze sprinter/tijdrijder fietst per seizoen niet zo heel veel koersen, maar eenmaal in vorm is hij ijzersterk. Al jaren is hij een van de grotere motoren binnen de ploegentijdrit. Door Bas zie je veel concurrentie verbaasd opkijken naar het mooie materiaal waar wij op rijden. Nu Bas voor een marathon aan het trainen is, is hij wel een goede conditionele basis aan het leggen. Als hij naast zijn werk als arts straks nog tijd vindt om op een van zijn velen fietsen te gaan zitten kan hij op tijdritten weer gaan shinen, en wie weet ook in een criterium of omloop.

+ Tijdrijden (en het materiaal waar die dat op doet)
- Trainingsuren maken naast zijn drukke werk  

Bas.jpg
Bas van Klarenbosch


Daan.jpg
Daan Marsmans

Daan Marsmans

Als Wedcom leidt Daan dit jaar deze chaotische bende coureurs. Inmiddels ook al toe aan zijn 4e wedstrijdseizoen. In het verleden reed Daan jaarlijks de meeste koersen van iedereen. De verste uithoeken van Nederland en de meest verstopte dorpen in Wallonië zijn deze brabander niet vreemd. Ieder jaar weer is The Man From Mars op zoek naar een klassering die zijn capaciteiten bevestigt. Tot op heden stond het geluk nog niet aan zijn zijde. – en – is +, dat kan deze fysicus wel beamen. Zijn hoogst gewonnen premie was namelijk de pechprijs in de Tour de Lasalle. Een prachtig verhaal, iets waar de Sous uit Dommelen er wel meer van heeft. 2017, het jaar waarin het moet gaan gebeuren. Schrijf hem maar op voor de klimkoersen in Limburg en Wallonie.

+ Gigantische goesting om te koersen
-  Zijn dosis pech is eerder regel dan uitzondering


Ewout van der Kleij 

Ewout, de man die vorig jaar het bestuur bijsprong als pr-commissaris, is een van de sterkste renners van de Domrenner in het afgelopen jaar. Afgelopen jaar verraste hij door in zijn eerste jaar meermaals het podium te beklimmen en in de ronde van Haspengouw wist hij ook de leiderstrui te veroveren. Dit jaar zal zijn seizoen wat later starten door een halfjaar durend avontuur in Budapest, maar eenmaal terug in Nederland zal Ewout weer rap te vinden zijn in het peloton. Met zijn enorme talent kan hij zelfs met een half jaar in Budapest gaan verrassen en zal hij zeker voor overwinningen gaan rijden.

+ Enorm talent gecombineerd met stuurmanskunsten
- Halfjaar studeren in Budapest

Borgloon-345.jpg
Ewout van der Kleij


BJ_ploegenpresentatie_043.jpg
Fernand Cools

Fernand Cools

19.000km in 2016. Geen Domrenner reed zoveel kilometers vorig jaar als Fernand. Vorig jaar maakte hij zijn debuut en gooide direct hoge ogen in de Midden Nederland Competitie. Elke rit zat hij wel in de beslissende ontsnapping en pakte hij veel punten voor het klassement. In KNWU-koersen kon hij nog niet zoveel laten zien, mede doordat hij in de maand mei 4 weken lang in de Alpen fietste. De vermogens van deze oud roeier bij ORCA liegen er niet om. Fernand kan heel hard fietsen. Nu zijn bochten ook steeds beter gaan lopen, moet een topklassering aanstaande zijn. Gelukkig trekt hij nog een jaar het gele tenue aan, want we vreesden even dat we dit talent zouden verliezen aan een elite ploeg.

+ hoge waardes op de vermogensmeter

- Wielrennen is meer dan hard kunnen fi etsen


Freek van Aernsbergen

Ook Freek verlengt zijn sportlicentie bij de Domrenner. Deze renner, ondertussen haast veteraan, zit al een hele tijd op de fiets. Freek heeft bij de jeugd en amateurs wedstrijden gereden en na een korte pauze rijdt hij nu zijn tweede jaar bij de sportklasseploeg. Zijn carbon ros ‘Blackie’ verzorgd hij maar al te graag, zodat deze er op trainingen en wedstrijden weer piekfijn uitziet. Dat Freek vermogens kan produceren heeft hij zeker bewezen op de 200 meter in de Velodrome. Hopelijk helpen dit soort wattages hem dit seizoen in wedstrijden. Verder heeft Freek altijd een vrolijke babbel en een goed verhaal paraat, waardoor hij centraal staat binnen de Domrennerploeg.

+ Snelste 200 meter van de Domrenners
- Te gezellig op de fiets 

BJ_ploegenpresentatie_016.jpg
Freek van Aernsbergen


BJ_ploegenpresentatie_028.jpg
Guy Frissen

Guy Frissen

Guy, onze huidige voorzitter, is gek van fi etsen. Hij gaat nu zijn vierde jaar in als wedstrijdrijder. Zijn hoogtepunt lag in zijn eerste jaar in Driebergen (het gaat nog vaak over die ‘rondemiss’). Guy zal dit seizoen enorm zijn best gaan doen om drie zoenen van een rondemiss te krijgen die niet met haar kind op het podium staat. Hij heeft zijn hart echt bij de Domrenner liggen en doet dit jaar voor het tweede jaar een bestuursjaar. Om niet fulltime met wielrennen bezig te zijn, zoekt hij zijn heil ook af en toe in het water. Maar zodra het seizoen begint, gaat deze Limburger zeker weer veel kilometers maken. Met het moraal van Guy zit het momenteel heel erg goed en ben ik zeer benieuwd welke trede hij dit jaar zal gaan bestijgen.

+ Ervaring gemixt met arrogantie en stuurmanskunsten
- Zoals hij zelf zegt: “Zwemmen is voor vissen”


Heerco Feenstra

Onze oud-voorzitter heeft dit jaar zijn licentie verlengd en gaat voor het tweede jaar wedstrijden rijden bij de sportklasse. Heerco heeft zijn interesses verbreed: zo heeft hij de smaak van het basketballen te pakken, is hij gezien met een voetbal en heerst er belangstelling voor een triatlon. Kortom, deze jonge kracht is van alle markten thuis. Dat zijn hart bij de Domrenner ligt heeft hij al ruimschoots bewezen doordat hij vorig jaar de voorzitter van de Domrenner was. Maar of hij zich dit jaar niet te veel laat afleiden door andere spelletjes moet nog maar blijken.

+ Sterke basis door alle sporten
- Laat zich afleiden door andere spelletjes

BJ_ploegenpresentatie_022.jpg
Heerco Feenstra


BJ_ploegenpresentatie_013_1.jpg
Jannes van Weele

Jannes van Weele

Jannes komt met zijn kersverse licentie de sportklasseploeg versterken. Uiterst herkenbaar op zijn Ridley Noah heeft hij al aardig wat wedstrijdervaring opgedaan rondom Breda. Jannes is al enige tijd lid van de Domrenner, maar was tot voorkort nooit te vinden op reguliere trainingen vanwege het gebrek aan een kamer in Utrecht. Wel ging hij vaak mee op de Domrenner kampen en hier liet hij al zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Het duurde dus even voordat hij ons geel-blauwe tenue aantrok, maar hij is vastberaden er veel koersen in te rijden.

+ Enorm sterke basis
- Te enthousiast op kop rijden


Jasper Hupkes

Tijdens een aflevering van avondetappe afgelopen jaar, heeft Stef Clement gezegd dat iedereen kan weg rijden bij een stijgingspercentage 8%. Door deze uitspraak is Stef in één klap uitgegroeid tot cultheld bij Jasper. Dat deze woorden Jasper diep geraakt hebben, blijkt uit het feit dat hij nu klimmetjes van onder de 8% niet meer serieus probeert te nemen. Met zijn korte lengte en hoge cadans is Jasper dan ook een rasklimmer. Bovendien heeft hij als doel om bij zo veel mogelijk wedstrijdrenners het vetpercentage onder de 8% te krijgen. Jasper rijdt dit jaar zijn tweede jaar bij de sportklasseploeg. Tot slot leeft de indruk dat hij de enige is die circuittrainingen oprecht leuk vindt.

+ Licht gewicht dat makkelijk omhoogkomt
- Stuurmanskunsten laten hem nog weleens zitten

BJ_ploegenpresentatie_014.jpg
Jasper Hupkes


BJ_ploegenpresentatie_033.jpg
Jorn Bosma

Jorn Bosma

Jorn komt uit het hoge Fryslân en is in Utrecht aardwetenschappen gaan studeren. Naast dat hij hard kan fietsen is hij ook opgepikt als trainingsmaatje van een Soigneerpolizei, Thijs. Als je met Thijs gaat trainen, zal je stappen gaan maken. Dit hebben we ook mogen aanschouwen deze winter, waar hij in Sloten op de wielerbaan liet zien al scherp te staan. In koers moet Jorn zich nog gaan bewijzen, maar zolang deze Fries met dit enthousiasme doorgaat zal het een mooi seizoen worden.

+ Enthousiasme
- Gebrek aan ervaring


Kevin Verdam

De komst van Kevin naar de Domrenner wordt gezien als een van de grootste wielertransfers van afgelopen winter. Na enkele jaren bij WV Eemland, vond Kevin het tijd om maar eens voor Domrenner geel te gaan. Dat Kevin vol enthousiasme is gestart is duidelijk te merken aan zijn aanwezigheid binnen de wedstrijdploeg. Deze winter zorgde hij voor een verrassing door bijna Miss Domrenner te worden. Kevin is de pupil van een van onze trainers, Jelmer. Dat Kevin hard kan fietsen heeft hij ook al laten zien op de Wielerbaan in Sloten, of hij de hoge verwachtingen (opgelegd door zijn trainer) kan waarmaken zal dit seizoen gaan blijken. Met zijn leeftijd en enthousiasme zou Kevin dit seizoen wel de verrassing kunnen gaan worden.

+ Sterke laatste kilometers
- Is nog teveel bezig met zijn nederlaag bij de Miss Domrenner verkiezing

BJ_ploegenpresentatie_050.jpg
Kevin Verdam


BJ_ploegenpresentatie_037.jpg
Lex Ligtenberg

Lex Ligtenberg

Lex, het trainingsbeest van de wedstrijdploeg deze winter. Lex steekt met zijn enthousiasme veel andere wedstrijdrenners aan. Voorheen reed hij bij WV Avanti, maar als student in Utrecht vond hij het toch tijd om bij ons te gaan rijden. Na wat concurrentie van andere ploegen, zijn we heel blij met de komst van deze sterke renner. Nadat hij vorig jaar een zwaar jaar had, wist hij toch in de enorm zware koers van Alphen aan de Rijn 8e te worden. Dat Lex hard kan fietsen heeft hij meermaals laten zien. Hij is dit jaar een van de Domrenners die na jaren weer gaat proberen een overwinning te pakken.

+ Veel inhoud
- Blessuregevoelig


Luuk Schuurmans

Luuk is misschien wel één van de grootste talenten binnen de Domrenner. Op zijn eerste training wist hij iedereen te verrassen door gewoon weg te rijden op de Tankweg. Dit jaar gaat Luuk voor het derde jaar wedstrijden rijden. Vorig jaar deed hij een bestuursjaar en heeft hij weinig op de fiets gezeten, maar ook toen kon hij zich handhaven binnen het peloton. De specialiteit van Luuk zou gezien zijn postuur, een klimkoers moeten zijn, maar door het hoge vermogen dat hij kan leveren maakt het niet uit of het omhoog gaat voor hem. Nu hij veel meer fietst, zit er een heel goed jaar aan te komen.

+ Groot talent met veel power
- Afleiding van UAV 

BJ_ploegenpresentatie_038.jpg
Luuk Schuurmans


BJ_ploegenpresentatie_058.jpg
Malou Hiemstra

Malou Hiemstra

Malou is een van onze twee wedstrijdrijdsters. Met veel enthousiasme en overtuiging heeft ze voor het eerst een amateur-licentie gekozen. Nadat ze vorig jaar tweede werd op het Nederlands Studenten Kampioenschap heeft ze even de fiets aan de kant gezet om in de winter op het ijs verder te gaan. Hierdoor heeft Malou een sterke winter gedraaid en zal ze nadat het schaatsseizoen snel weer in vorm zijn. Doordat Malou van het schaatsen af komt, kan ze enorm sterke laatste ronde rijden, zoals ze ook liet zien op het NSK. Ze krijgt de fijne kneepjes van het wielrennen thuis uitgelegd van de wedcom van vorig jaar. In het damespeloton zou Malou dit jaar nog weleens voor verassingen kunnen gaan zorgen.

+ Enorm sterke laatste ronde
- Duurvermogen van schaatsers is vaak ver te zoeken


Matijn Straatsma

De wedcom van vorig jaar gaat voor het vierde jaar wedstrijden rijden voor de Domrenner. Matijn staat in de winter vooral op het ijs, maar zodra dat niet meer mogelijk is zal hij weer op de racefiets stappen. Hierdoor heeft hij een sterke basis, zonder bizar veel kilometers te maken. Matijn staat vooral bekend door zijn enorm sterke tijdritten en ploegentijdritten, maar daarnaast is het ook een sterke renner in het peloton. In teamverband rijden, bijvoorbeeld door bochten wat langzamer te nemen op de juiste momenten, deed hij al zo vaak voor de ploeg. Nu alleen nog wachten tot hij zelf bij de beslissende kopgroep zit en het dan kan afmaken zoals bij de ‘estafette’ op het GNSK van 2015. De basis van een hechte groep is ook zeker door Matijn gelegd en zijn enthousiasme en uitgesproken ongenuanceerde mening zouden we niet kunnen missen binnen deze ploeg.

+ Grote motor (in de ploegentijdrit)
- Uitslagen rijden naar zijn niveau

BJ_ploegenpresentatie_032.jpg
Matijn Straatsma


BJ_ploegenpresentatie_018.jpg
Niek Fransen

Niek Fransen

Op de valreep is Niek lid geworden bij de Domrenner, en wilde ook direct wedstrijden gaan rijden. Binnen de wedstrijdgroep was Niek al bij sommige bekend, via zijn vriendin (Hetty) is hij bij de Domrenner terecht gekomen. Dat hij verstand van fietsen heeft moet wel als oud werknemer bij Mantel. Dat hij nou echt het licht heeft gezien moge duidelijk zijn, net zoals vele andere schaatsers van Softijs die uiteindelijk toch gewoon eindigen als wielrenner. Dan is de Domrenner absoluut de juiste keuze.. maar nu is de vraag of deze schaatster voor verrassingen kan zorgen binnen het peloton.

+ Goede basis van het schaatsen
- Softijs …


Nienke Pronk

Samen met Malou gaat Nienke de Domrenner in het vrouwenpeloton vertegenwoordigen. Vrij gauw was duidelijk dat Nienke hard kon fietsen en met de wedstrijden in het achterhoofd is Nienke hard aan het trainen. Nu haar colleges niet meer in de weg zitten is ze ook altijd te vinden op spinning. Daarnaast traint Nienke ook in Sloten op de baan, waardoor ze een sterke winter heeft gedraaid. Het enthousiasme waarmee Nienke dit seizoen instapt is mooi en hopelijk een goede basis voor een sterk seizoen!

+ Enthousiasme en mentaliteit
- Drukte met de studie

BJ_ploegenpresentatie_059.jpg
Nienke Pronk


BJ_ploegenpresentatie_009.jpg
Ossip van de Vegte

Ossip van de Vegte

Het nieuwe sprintkanon binnen de sportklasseploeg. Met deze kwaliteit heeft Ossip afgelopen jaar al winst gepakt bij de Ronde van het Wilhelminapark en het CK niet-licentiehouders. Hij voelt zich dan ook het meest op zijn gemak achterin de sprinttrein, waarvoor hij te pas en te onpas renners voor probeert te charteren. Ossip is dus bliksemsnel, met name ook met Strava kudos. Een klimmer is het in ieder geval niet want zodra de weg een beetje vals plat loopt, begint Ossip te klagen over ‘Scheissebergen’. Desondanks was hij op het zomerkamp bij Annecy een enthousiaste, vrolijke verademing.

+ Sprintkanon die concurrentie eruit sprint
- Uren maken op de fiets


Peter Jansen

Peter, de joker van de wedstrijdgroep, die altijd voor een goede sfeer zorgt binnen de wedstrijdgroep. Deze winter is Peter serieuzer gaan trainen en met zijn wattage meter probeert hij ook gerichter te trainen. Deze trainingen zullen dit jaar, in zijn vijfde jaar als wedstrijdrenner, naar voren moeten komen. Als lichte lange jongen zal Peter het liefst heuvelachtige koersen rijden, met als hoogtepunt in het seizoen zijn wedstrijd: de Wageningse wielermuur. Peter is een echte Domrenner, als oud Penning staat hij altijd klaar voor zijn ploeggenoten. Hierdoor is de gunfactor hoog; mocht Peter in de kopgroep komen dan zal de gehele wedstrijdploeg het peloton voor deze Joker proberen af te remmen.

+ Klimmer met een hoge gunfactor
- Serieus blijven is af en toe moeilijk

BJ_ploegenpresentatie_053.jpg
Peter Jansen


Pieter Broeren

Pieter, McDreamy, is onze de directe lijn met het ziekenhuis voor extra supplementen. Als huidige secretaris weet hij wel wat papieren te vervalsen als er weer eens wat nodig is. Pieter, die eigenlijk pas afgelopen zomer zijn echte liefde voor fietsen heeft gevonden, laat zien dat hij enorme stappen kan maken. Zijn basis, die in een ver verleden in een roeiboot is gelegd, komt zeer goed van pas. Vorig jaar reed Pieter ook al op Wilhelminapark en CK sterk, maar komend jaar gaat hij zich proberen te manifesteren in het sportklasse-peloton. Het vele fietsen zal moeten worden gecombineerd met coschappen, waardoor de echte uitdaging zit in het trainen voor de wedstrijden. Maar deze winter heeft Pieter al laten zien over een goed moraal te beschikken.

+ Talent in combinatie met enthousiasme
- Coschappen combineren met wielrennen

BJ_ploegenpresentatie_049.jpg
Pieter Broeren


BJ_ploegenpresentatie_046.jpg
Sjoerd Brouns

Sjoerd Brouns

Sjoerd gaat nu zijn tweede jaar als wedstrijdrenner in. Deze pupil is opgepikt door een van onze trainers, Wouter en is nu gericht aan het trainen voor een sterk seizoen. Nu hij zijn tweede jaar in gaat, gaat Sjoerd kijken of hij de ervaring van vorig jaar kan toepassen, en zo een meer volwassen renner is geworden. Sjoerd had een groot aandeel in de grootse TTT-winst in Haspengouw, als deel van een 5-koppig team. Hoe Sjoerd zich verder zal ontwikkelen als renner, moet nog blijken. Wordt het een waterdrager, een meesterknecht of een grootse renner? De tijd zal het leren.

+ Weet hoe het is om met een leiderstrui in de ploeg te rijden
- We hebben geen idee wat hij in de winter heeft uitgespookt


Robert Warmer

Robert, Fatty Fatty Boom Boom, Warmer is inmiddels de nestor van de wedstrijdploeg. In zijn eerste jaren bij de Domrenner werd hij op sleeptouw genomen door de laatste winnaar van een KNWUcriterium Matthijs. Na een hernia gedurende zijn bestuursjaar lijkt Robert zijn gouden benen te hebben gevonden. Vorig jaar reed hij o.a. podium in Berg & Terblijt, een van zwaarste koersen van het jaar. Als klap op de vuurpijl sloot hij af met een 3e plek op het NSK-amateurs. Dit jaar start Robert tevens zijn burgerleven. De vraag is nog of dit goed gecombineerd kan worden met voldoende trainingsuren. Zijn cross seizoen is in ieder geval al geslaagd en de historie leert dat dat veelbelovend is voor het aanstaande wegseizoen.

+ ervaring in finales rijden
- Fiets uit het stenen tijdperk

BJ_ploegenpresentatie_040.jpg
Robert Warmer


BJ_ploegenpresentatie_024.jpg
Yohan de Klein

Yohan de Klein

Le petit is van alle wedstrijdrenners het langste lid bij de USWV. Desondanks reed hij vorig jaar pas zijn 2e seizoen bij de licentiehouders. Te oud voelt Yohan zich nog niet en staat ook nog open voor trainingen/activiteiten met de nieuwe generatie. Zo ging hij afgelopen jaar mee op zomerkamp en is hij ook komend licentieweekend weer van de partij. Hoewel de wielerstijl van Yohan meer weg heeft van de schokkerige Mauricio Soler dan van coup de pédale van Der Fabian, heeft hij vorig jaar toch een plekje weten te bemachtigen in de NCK-selectie. Zolang als zijn suikerspiegel het toelaat, zal de Klein niet lossen. Yohan is wereldkampioen laatste wiel hangen en toch finishen. We zijn blij dat hij dit jaar zijn verdiende plek in het presentatiemagazine heeft gekregen.

+ Geen elastiek is zo elastisch als die van Yohan
​- Amplitude in de ploegentijdrit

Onze sponsoren