Wedstrijdploeg

Hieronder worden alle renners die voor de Domrenner wedstrijden gaan rijden geintroduceerd:

BJ_Ploegenpresentatie2018_297.jpg
Freek van Aernsbergen

Freek van Aernsbergen

“Altijd wakker met een wijsje in m’n hoofd” lijkt het adagium van deze schoolmeester in spé. Al hagelt en sneeuwt het en blaast een een koude westenwind over de dijk, niets lijkt het humeur van deze inmiddels ervaren renner te kunnen bederven. Zijn jeugdjaren sleet hij bij WV Avanti, waardoor Freek zich als een warm mes door de boter in het peloton weet te handhaven. Nu het jaar voorzitterschap achter de rug is, kan hij zijn tijd benutten aan iets meer trainingsuren dan vorig jaar. Daarom verwachten wij dat hij op een technisch parcours een mooie uitslag zal kunnen rijden.


+Nooit een slecht humeur

- Loopt al snel rood aan


Stijn Bongertman

Toen Rasmussen in 2007 beweerde de maand voor de Tour in Mexico getraind te hebben, had geen hond hem moeten geloven. De beste man zag er namelijk uit alsof hij drie hongerwinters achter de rug had, en iedereen weet dat je in Mexico alleen maar aan kan komen. Zo liet ook de huidige wedcom de wrapjes zich goed smaken, waardoor hij dikker dan ooit terugkeerde naar Nederland. Sindsdien is zijn bijnaam ‘taco’ niet meer weg te denken. Na een mooi eerste seizoen bij de amateurs in 2018, met een podiumplaats in Liessel als hoogtepunt, hoopt hij dit jaar zijn kwaliteiten eer aan te doen en een koers te winnen. Wel wil de redactie hem nageven concurrenten niet te geloven wanneer ze hem de winst beloven...


+Trapt enorme vermogens weg

-Verliest die vermogens aan anti-aero, extra pondjes en Stefan Laurijssen

BJ_Ploegenpresentatie2018_284.jpg
Stijn Bongertman
DSC_6488-2671x4128.jpg

Jorn Bosma

Jorn Bosma

Na een mislukt avontuur in het buitenland heeft Jørn besloten zijn heil toch weer in Nederland te zoeken. In 2018 hoopte de paashaas een profcontract in het koude Noorwegen te verdienen. Helaas bleek het volgens het Noors arbeidsrecht niet mogelijk organismen anders dan mensen in loondienst te nemen. Na een slepend  juridisch gevecht besliste de Noorse rechter dat ook paashazen geen uitzondering hierop vormen. Derhalve koos deze Fries eieren voor zijn geld en keerde terug bij De Domrenner. Gezien zijn ranke postuur verwachten wij goede prestaties in de Arden Challenge. Zolang hij andere coureurs weet te bedwelmen met rondjes Jäger zal 2019 voor hem geen windeieren leggen.


+Paasweekend en Arden Challenge vallen precies samen

- Moet op tijd zien te komen voor de koers

Pieter Broeren 

Tweede worden in een koers met amateurs, en dan toch in de Sportklasse blijven rijden. Menig kenner zal beweren dat Pieter een klasse onder zijn niveau koerst. Zelf beweert hij anders: door het onregelmatige werkrooster van een jong arts zit een gestructureerd trainingsprogramma er voor hem niet in. Pieter heeft echter niet veel nodig om in vorm te geraken. Wanneer de patiënten genezen van hun griepjes en zo deze talentvolle renner wat trainingsuren gunnen, kan een snelle promotie naar de amateurs niet uitblijven. Mocht er onverwachts van podiumplaatsen niets terechtkomen, kan hij zijn zoenen altijd halen bij oud-rondemiss Heleen.


+Volle bak boren

- Grotemensenbaan bezorgt hem grijze haren

DSC_6478-2331x3922.jpg

Daan Drogtrop

Door het scoutingsteam van de USWV weggevist bij de jeugdopleiding van WV Eemland. Hoewel een verlenging van zijn contract bij Eemland hem volgens ingewijden financieel onafhankelijk had gemaakt, verkoos hij toch de gezelligheid van De Domrenner. Vorig jaar een belofte, dit jaar een amateur in geel-blauw, waar hij met zijn koerservaring hoge ogen moet gaan gooien.  Tijdens de GP Peter Jansen moest hij vroegtijdig de koers verlaten, nadat hij “iets verkeerd gegeten had”. Een verklaring die, na inspectie van de videobeelden, door de redactie van het Buitenblad in twijfel wordt getrokken. Hopelijk houdt hij zijn gelletjes binnenkort wel allemaal binnen…


+Jeugdrenner met veel ervaring

-Is na zonsondergang blinder dan Stevie Wonder

Belle de Gast

Thijs mag dan wel de ‘column van de prof’ te schrijven, eigenlijk hebben we maar één echte beroepsrenner bij De Domrenner. Hoewel ze onder contract staat bij Parkhotel Valkenburg houdt ze wederom haar licentie op naam van de USWV. In het blauw-geel wist ze vorig jaar samen met Heleen en Malou een sterke prestatie op het NCK neer te zetten. Absoluut hoogtepunt was echter de winst in de Volta Limburg Classic. Bij testjes trapte ze deze winter wattages per kilo waar de meeste licentiehouders, man en vrouw, slechts van kunnen dromen. In 2019 denken wij dan ook dat een doorbraak tot de absolute top zeker in het verschiet ligt.


+Ongekend wielertalent

-Tegenstand aan de top is groot

belle.jpg
Belle de Gast
DSC_6428-2253x4262.jpg
Niek Fransen

Niek Fransen

Zoals wel meer Domrenners komt deze coureur van het ijs af. Hoewel hij zich nog niet van het etiket “schaatser op fiets” heeft kunnen ontdoen gaat hij toch al zijn derde jaar als Sportklasserenner tegemoet. Nadat vorig jaar rondvliegende bidons en hamburgers van omwonenden hem enkele DNF’jes opleverden moet het geluk dit jaar aan zijn zijde staan.

De wedcom zag deze winter op Strava regelmatig ritjes van hem voorbij komen, dus met de conditie kan het niet heel slecht gesteld zijn. Wel moet Niek niet in de, naast het wak, klassieke schaatsersvalkuil vallen: trainen in de winter om er in de zomer weer mee op te houden.

+ Weet zijn schaatsbenen ook op de fiets te gebruiken

- Moet regelmatig bidonnetjes wegkoppen tijdens koers

Malou Hiemstra

Lang zag het er naar uit dat we deze topper waren kwijtgeraakt aan de vrouwenequipe van De Jonge Renner. Waarom ze uiteindelijk besloot bij ons te blijven is onduidelijk, maar we zijn er zeker blij mee. Malou legt haar basis voor het wielerseizoen op de IJsbaan. Als onderdeel van “Team Rood” heeft ze inmiddels een trouwe schare fans, aangevoerd door haar kleine h. Naast haar spielerei op het ijs weet Malou ieder jaar ook op de fiets indruk te maken. Bij het NCK bleef ze keurig haar beurtjes meedraaien, vooral gezien ploeggenoot Belle indrukwekkend. Bovendien wist ze het record van VWV aan te scherpen met een gemiddelde van bijna 40 per uur. Als ze deze prestaties in de koers weet door te zetten kunnen hoge klasseringen niet uitblijven.

+Laat zich soigneren door de kleine h


-Neemt schaatsen misschien wel serieuzer dan wielrennen

DSC_6425-1983x3350.jpg
Malou Hiemstra
DSC_6422-2540x3834.jpg
Jasper Hupkes

Jasper Hupkes

In De Renner schrijft Krabbé dat Bahamontes misschien wel glazenwasser was geworden wanneer hij in Amsterdam geboren zou zijn. De adelaar van Toledo zag echter in een bergachtiger gebied het levenslicht, en de rest is wielergeschiedenis. De goden waren Jasper minder gunstig gezind toen ze deze klimmer in Noord-Groningen ter aarde brachten. Een speelbal van de wind zijn in een land waar het altijd waait, veel slechter had hij zijn geboortegrond niet kunnen kiezen. Toch heeft hij geen Alpencols nodig om zijn klasse te tonen. Op de nochtans bescheiden Bronneger Bult behaalde hij, na de start van de Sportklasse te hebben gemist, een knappe vierde plaats bij de Amateurs. De wedcom beloofde hem na de winter 40 watt extra. Maar met of zonder, Jasper behoort tot de kopmannen van de Sportklasseploeg.

+Vliegt vanaf acht procent omhoog

-Waait nog wel eens weg op de Achterdijk

Peter Jansen

Wat schrijf je over een legende? De mythe van de Onnavolgbare overstijgt inmiddels de groep der licentiehouders. Het vrouwelijke deel van de vereniging verkoos hem met straatlengtes voorsprong tot Mister Domrenner, menig toerder reist naar Zuid-Limburg om daar niet de hele maar slechts de halve Loorberg te beklimmen en een vaste pagina in het Buitenblad is aan hem gewijd. Toch fluisteren sommigen dat de beste wedcom die nooit wedcom was aan zijn laatste wedstrijdjaar begint. De geruchten worden versterkt door zijn overstap van de Amateurs naar de Sportklasse. Ach ja, Sportklasse is de nieuwe Elite… Niettemin denken wij dat wanneer Peter net zo hard blijft rijden als op de halve Loorberg, weinigen hem kunnen volgen.

+Grote motivator binnen de ploeg

-Vervalt snel als het langer dan een minuut duurt

BJ_Ploegenpresentatie2018_287.jpg
Peter Jansen
Bas.JPG
Bas van Klarenbosch

Bas van Klarenbosch

Districtskampioen op de weg bij de Sportklasse, maar daarnaast tevens voltijd-arts. Daardoor heeft Bas niet altijd evenveel tijd de uren op de fiets te maken. Toch heeft hij ervoor gekozen zijn licentie te verlengen. Tante Oss was hiermee uitermate in haar nopjes, want locomotief Bas bleek vorig jaar meermaals een onmisbare schakel in haar sprinttrein. Het schijnt zelfs dat na de winst in het Wilhelminapark er een Rolex cadeau is gedaan aan meesterknecht Bas. Dit uurwerk misstaat zeker niet tussen zijn collectie aan (tijdrit-)fietsen. Menig NCK-deelnemer komt al jaren bij Bas voor wat extra aero. Wij zijn benieuwd of hij komend jaar als vanouds tot de NCK-selectie zal behoren.

+Kan zowel tijdrijden als sprinten

-Geeft helaas aan het redden van mensenlevens prioriteit

Chiel van Griethuysen

In 2018 had Chiel zich ten doel gesteld niet in het ziekenhuis te belanden. Dat is hem gelukt. Bovendien kreeg hij de tweede helft van het seizoen de smaak te pakken en nam zowaar deel aan heel wat koersjes. Daarom vinden wij dat zijn ambities dit jaar iets hoger moeten liggen. In ieder geval is hij de man om bevriend te houden. Als penningmeester van de USWV heeft hij namelijk genoeg geld tot zijn beschikking om de concurrentie om te kopen. Wel het bonnetje bewaren trouwens, de “Keizer” is onverbiddelijk. Op de fiets is zijn specialiteit hard rechtdoor fietsen. Zijn bochtentechniek kan nog wel wat beter, maar in zijn tweede licentiejaar komt dat vast goed.

+Schijnt de uitslagenlijst van de KNWU in zijn voordeel te kunnen hacken

-Bokitobenen zijn niet aerodynamisch

BJ_Ploegenpresentatie2018_234.jpg
Chiel van Griethuysen
BJ_Ploegenpresentatie2018_316.jpg
Ewout van der Kleij

Ewout van der Kleij

“Arriba, arriba!”, schreeuwt deze grappenmaker luidkeels, wanneer hij in de eerste etappe van de Arden Challenge 2018 voorbij het peloton zoeft. Een paar bloedserieuze Vlamingen kijken verontwaardigd op. “Wat is dit voor een clown”, zie ik de Belgen denken. Maar dan zet Ewout zich op kop en legt een tempo op dat iedereen doet kraken. Kilometers lang blijft hij stoempen en sleuren. Hoewel de strategische gronden hiervoor wellicht ontbraken, bewijst het zijn enorme liefde voor de koers. Jammer genoeg zal hij weinig wedstrijden kunnen rijden, omdat hij tijdelijk in Leuven woont. Toch rekenen we hem tot de kanshebbers bij de meerdaagsen in België. Bij het door hem gewonnen CK Cross stond hij scherper dan ooit, dus dat belooft veel goeds.

+Krijgt enorme goesting van alles dat wielrennen is

-Algemeen erkend strijkijzer

Thomas Nekkers

Ongetwijfeld dé krantenkop van deze winter. Nekkers verruilt na jaren trouwe dienst de funklasse voor de Sportklasse. #ProNekkers is daarmee dichterbij dan ooit. Hij bewees ooit al te beschikken over koersinzicht door het CK bij de niet-licentiehouders op zijn naam te schrijven. Op zijn palmares prijken daarnaast prestigieuze wedstrijden als het algemeen klassement tijdrijden (niet-licentiehouders 2017) en een podiumplaats bij de burgerronde van Nijkerk. Zou waarschijnlijk een moord doen voor een FTP van 4 watt per kilo. Gelukkig maken wattages in de koers niet zo uit. Mits hij slim blijft rijden, misstaat hij zeker niet in het peloton van de Sportklasse.

+#ProNekkers is altijd gesoigneerd

-Wel de looks maar niet de benen van Sagan

DSC_6477-2637x4339.jpg
Thomas Nekkers
DSC_6470-1968x4076.jpg
Isa Pieterse

Isa Pieterse

Nog geen jaar is dit talent van WV Eemland lid, maar nu al heeft ze twee clubkampioenschappen binnen. Volgend jaar rijd ze, tot teleurstelling van Eemland, onder Domrennervlag bij de beloftes mee. “Blauw geel is toch veel mooier dan zwart rood?”, stelde ze immers in het vorige Buitenblad. Omdat ze al zo’n acht jaar wedstrijden fietst bulkt Isa van de ervaring. Ook bewees ze in de stromende regen tijdens de De Ronde van Klein Zwitserland uit het juiste hout gesneden te zijn, door als een van de weinigen de koers uit te rijden. Het kan daarom niet anders dan dat er vele mooie uitslagen op haar wachten.

+Tweevoudig clubkampioen

- Eenzame Domrennervrouw bij de beloftes


Stefan van Ramshorst

Ook vorig jaar had der Stefan een licentie bij de Sportklasse. Desondanks besloot hij aan slechts één koers deel te nemen. Slecht besteed geld, zou je kunnen denken. Bankier Stefan had echter een fiscale truc bedacht waardoor zijn Canyon Aeroad stukken goedkoper werd. Dit jaar zal hij toch echt wat wedstrijden moeten starten, wil hij zijn licentie geen miskoop maken. Qua vermogen zit het in ieder geval goed. Op Zwift rijdt hij al enkele winters iedereen de moeder en ook op MNC’s weet hij steevast indruk te maken. Wel moet deze natuurlijke diesel aan zijn explosiviteit blijven werken. Dan zou Stefan nog wel eens de verrassing van het seizoen kunnen worden.

+Zwiftbeest dat enorm kan brommeren

-Vorm van februari voortzetten

Stefan.JPG
Stefan van Ramshorst
tom.jpg
Tom Schroot

Tom Schroot

In 2018 leek zijn licentie enigszins te verwelken tijdens zijn verblijf in Antwerpen. Door een tekort aan kilometers en een overvloed aan Vlaamse speciaalbiertjes keerde hij enigszins verdikt terug van onze zuiderburen. Een slepende knieblessure hielp daarbij ook niet. Evenwel nam hij in de nazomer aan enkele koersen deel. Nu hij weer gewoon in Nederland vertoeft moeten mooie uitslagen volgen. Wanneer in vorm beschikt hij daarvoor namelijk zeker over de juiste benen. In ieder geval is hij één van de sfeermakers in de toch al gezellige Sportklassegroep.

+Groot hart voor de koers en zijn ploeg

-Krijgt wellicht heimwee naar het speciaalbier


Ossip van de Vegte

Na zijn derde overwinning op rij in het Wilhelminapark werd er door menig Utrechter geopperd het park naar tante Oss te hernoemen. Het van de Vegte-park kwam er  helaas niet, maar utrechtse wielerfans gaven hun pasgeboren zonen de naam van deze pure sprinter. Wanneer het asfalt slechts een tiende van een procent begint te hellen, klinkt het “scheisseberge” al luidkeels. Toch is hij in de laatste meters van een koers haast onklopbaar. Naast de fiets is Ossip voor veel renners hun lievelingstante die ze nooit hadden. Op zondagmiddag staat hij dan in zijn “clubhuis” klaar met een schaal ovenkroketjes. In watts per kilo gelooft hij namelijk niet…

+Ovenkroketjes

-Ovenkroketjes…


DSC_6491-2424x4179.jpg
Robert Warmer

Robert Warmer

In 2018 kende Robo een moeilijk jaar. Hoewel hij normaal gesproken bergop bij de besten mee kan, moest hij vorig jaar het peloton meer dan eens laten lopen in de Arden Challenge. Dit was een nieuwe ervaring voor “Fatty Fatty Boom Boom”, die normaal nooit echt slecht was. Door zijn mindere successen heeft hij besloten dit jaar een sportklasselicentie te nemen. Zelf verzucht hij steeds vaker dat de jaren gaan tellen. Misschien is hij vergeten dat de wereldkampioen tien jaar ouder is? Oké, slechts een enkeling beschikt over het talent van El Imbatido, maar met de motor van Robert moet je ook bij de amateurs een koers kunnen winnen.


+Met weinig training beresterk

-Voor het eerst in jaren geen clubkampioen veldrijden


​Jannes van Weele

De wedcom van vorig jaar. Kan in recordtijd drie zakken paprikachips verorberen. Heeft bovendien geen achterzakjes nodig, omdat er voor een weeshuis aan gelletjes in zijn mond past. Vorig jaar had hij zichzelf ten doel gesteld in de kopgroep van een koers te komen. Dat is helaas niet gelukt. Daarom heeft hij besloten komende zomer zijn eigen kopgroep te vormen, wanneer hij over honderd cols in Frankrijk trekt. Wij zijn vooral benieuwd naar hoe zijn billen dit gaan houden. Zijn NCK-deelname kwam namelijk bijna in gevaar na een infectie van het zitvlak. Maar Jannes verbeet de pijn en reed toch mee. Is hij in 2019 wederom onderdeel wanneer hij de derde bal in bezit heeft?

+Rijdt op de fiets soms harder dan in zijn AH-busje

-De Daan Marsman-trofee en criteriums gaan niet goed samen

DSC_6419-2605x4146.jpg
Jannes van Weele