Over ons

f8ad8e2d1de1491981c7afb843572be8.png

Welkom bij de leukste studentensport vereniging van UUUU :)

Van beginner tot wedstrijdrenner

Of je nu beginnende wielrenner bent of gevorderde wedstrijdrenner, bij ons is iedereen welkom. We bieden verschillende trainingen aan voor elke niveaus en diverse disciplines. Zo is er voor ieder wat wils! Als je een ervaren coureur bent en wedstrijden wilt rijden is dat natuurlijk ook mogelijk. Je kunt een KNWU licentie aanschaffen en voor de Domrenner rijden bij wedstrijden. Zie hiervoor het kopje op de site onder wedstrijden. Ook hebben we twee leenfietsen waarop je een keertje mee kunt fietsen. 

Gratis proberen
Voordat je weet of je echt lid wilt worden, wil je misschien eerst een keertje met ons meetrainen. Dit kan zeker! Je mag drie keer vrijblijvend meetrainen om te kijken of De Domrenner iets voor jou is. In de winter kun je ook één keer gratis de spinning en circuittraining uitproberen. Als je het een keertje uit wilt proberen kun je mailen naar: secretaris@domrenner.nl

Kampen

Het eerste kamp van het nieuwe studiejaar is altijd het Introkamp. Op dit kamp is iedereen meer dan welkom om mee te gaan, zo leren nieuwe en oude leden elkaar meteen goed kennen. Meestal nemen er ongeveer vijftig mensen deel aan dit kamp. Dit kamp vindt vaak plaats in het eerste weekend van september (vrijdag tot zondag). De afgelopen jaren was Limburg de bestemming van dit kamp, maar ook de Ardennen is een goede locatie voor dit kamp. Een belangrijk detail van het Introkamp is dat we de nachten altijd doorbrengen in tenten, dat wil zeggen dat we, in tegenoverstelling van de andere Domrenner kampen, kamperen. Dus rol die slaapzak maar weer goed op en check je tent, dan zien we jou in september op de camping! En vergeet je fiets niet natuurlijk 😉

Vrij snel na het introkamp start het winterseizoen alweer. Maar niet getreurd, want ook in de winter verzorgen we een kamp, namelijk het winterkamp. Dit is het enige kamp waarbij we de fietsen thuis laten. Het winterkamp draait namelijk om cross kijken in België. Hoe leuk is dat! Zo kunnen Domrenners elkaar ook naast de fiets beter leren kennen.

Als het zomerseizoen dan eindelijk, na enkele maanden tandenklapperend fietsen, weer mag beginnen, organiseert de Domrenner een Ardennenkamp. Vanzelfsprekend vindt dit kamp plaats in de Ardennen. Tijdens een lang weekend vertoeft de Domrenner met zo’n 30 mensen zich dan in een huisje ergens in de Ardennen en zullen ze drie geweldige dagen toeren/boren. Het draait echter niet alleen maar om de dag, ook in de avond wordt er gezorgd voor een leuk programma zodat zij die geen genoeg van elkaar kunnen krijgen zich ook nog kunnen vermaken. Maar je bent natuurlijk ook vrij om lekker je bedje in te duiken na een hele dag fietsen (dit geldt overigens voor elk kamp, het blijft ook jouw vakantie!)

Ardennenkamp wordt opgevolgd door het voorjaarskamp. Ook dan gaan ongeveer 30 domrenners samen op pad. Net als alle andere kampen is ook dit kamp legendarisch en wil je het niet missen. Dit kamp duurt vier dagen en vindt vaak plaats tijdens hemelvaart. De bestemming verschilt vaak, maar een voorbeeld bestemming van het afgelopen jaar is de Vogezen.

Het laatste kamp van het jaar, waar de zomerstop officieel mee wordt ingeluid, is natuurlijk zomerkamp. Dit is het langste kamp wat de Domrenner organiseert. Met ongeveer 30 mensen vertrekken we naar een plek buiten Nederland (voorgaande jaren was dat bijvoorbeeld Frankrijk, Zwitserland of België) om daar de genieten van de hoogtemeters en van elkaar.

Kort overzicht kampen

- Introkamp (eerste weekend van september): toegankelijk voor iedereen, meestal kamperen, en onbeperkt plek. Kosten 75-100 euro. Hierbij neem je dus een tent (of deel je een tent met anderen), slaapzak en matje mee.

- Winterkamp (Februari, kamp zonder fiets, cross kijken, plek hoeveelheid afhankelijk v/d accommodatie)

- Ardennenkamp (rond eind april, fietsen in België, meestal in een huisje, 30-50 man)

- Voorjaarskamp (4 dagen met Hemelvaart, huisje, 30-40 man)

- Zomerkamp (vaak in de eerste weken van juli, langste kamp, huisje, 30 man, vooral veel hoogtemeters!)

Vervoer naar kampen

De Kampcommissie (KampCie) maakt van tevoren een kampboekje met daarin een autoplan. Van tevoren wordt geïnventariseerd wie auto's kunnen regelen en rijden. Je hoeft dus niet je eigen vervoer te regelen, maar wel fijn als je kan aangeven als je wel een auto kan regelen. Ongeveer 2 weken van tevoren wordt dit kampboekje inclusief autoplan gedeeld.

Daarnaast zijn er nog weekenden zoals damesweekend (begin maart) en wedstrijdweekenden (maart) zowel licentie als niet-licentie houders.


Activiteiten

Maandelijkse borrel in Café Domkop, waar je gezellig een paar biertjes kan drinken met de rest van de leden, want dat hoort er natuurlijk ook bij, we blijven een vereniging voor studenten. Andere leuke activiteiten georganiseerd door de Accie zijn bijvoorbeeld een kroegentocht, gala, karaoke, cycling dinner, bootje varen etc. Dit gebeurt ook vaker met andere sportverenigingen.


Kosten lidmaatschap
De contributie bedraagt bij de Domrenner slechts € 20,- per jaar. Daarnaast moet je nog een Olympas ter waarde van €150,- aanschaffen bij Olympos waarbij je vermeld dat je lid bent bij de Domrenner (SSV-registratie). Daartegenover staat dat je als lid bij de Domrenner leuke kortingen op kleding krijgt en ontvang je daarnaast ook nog €90,- verenigingstegoed. Dit is een tegoed dat je kunt uitgaven aan kampen, activiteiten van de evenementencommissie en meer. Ook kun je met de Olympas onbeperkt sporten bij het Olympos. Mocht je ná 1 april lid worden ontvang je helaas geen verenigingstegoed, wel heb je dan recht op alle andere kortingen. Voor een overzicht van de Olympas klik hier. Vergeet na het aanschaffen van de Olympas de bijhoren SSV-registatie niet! 

Donateurs betalen een minimale donatie van minimaal € 40,- per jaar. Wil je je donateurschap opzeggen? Dan moet dit voor 1 oktober van het nieuwe vereniginsgjaar!


HU/UU regeling

Als Utrechtste sportvereniging zijn wij verbonden aan de HU en UU. Hier staat tegenover dat wij een bepaald aantal leden moeten hebben van deze twee instellingen. Sinds dit jaar hebben we daarom een aantal veranderingen die invloed hebben op het lidmaatschap. Als HU of UU student kan je direct lid worden bij De Domrenner. Studeer je aan een andere instelling of studeer je niet? Dan kom je in eerste instantie op de wachtlijst en hoor je van de secretaris op welke plek je staat. 


Social Media

We zijn actief op social media, voornamelijk op Instagram. Neem hier een kijkje om een klein beeld te krijgen! 

Instagram: https://www.instagram.com/uswv.domrenner/

Youtube: https://www.youtube.com/user/DomrennerArchief

Soundcloud: https://soundcloud.com/dedomrenner

Strava: https://www.strava.com/clubs/uswv-de-domrenner


Wijzigen of opzeggen van het lidmaatschap

Indien je het lidmaatschap wil wijzigen (bijvoorbeeld van lid naar donateur) of je het lidmaatschap wil opzeggen dien je dit voor 1 oktober door te geven aan de secretaris (secretaris@domrenner.nl). Indien er een wijziging na 1 oktober wordt doorgegeven betaal je het huidige lidmaatschap tarief met daarbovenop een boete van 20 euro.


Nog vragen?
Voor vragen of opmerkingen kun je altijd de secretaris mailen op: secretaris@domrenner.nl


​​​​​​​Donateurschap

Als je geen student meer bent maar toch bij USWV De Domrenner betrokken wil blijven, kun je je lidmaatschap omzetten in donateurschap. Als donateur blijf je welkom bij activiteiten als trainingen, borrels en evenementen. Wel hebben leden voorrang op donateurs als het aantal plekken voor activiteiten beperkt is. Sta je dus liever niet in achteraan in de rij? Blijf dan gewoon lid. Het donateurschap kost €40,- per jaar en een aanschaf van de Olympas is niet vereist. Omdat we voor donateurs geen subsidies van Olympos ontvangen maken zij geen aanspraak op verenigingssubsidies en -kortingen. Kijk voor de precieze regels omtrent het donateurschap in het HR. Wil je donateur worden? Neem dan contact op met de secretaris.