Vanaf het ingaan van de zomertijd zijn er wekelijks 3 trainingen die om 18.00 (na enkele weken 18.30) vertrekken vanaf Olympos. Voor elke training geldt dat er een groep is waarin rustig wordt gefietst en iedereen weer op een plezierige manier thuis in Utrecht komt. Voor de veiligheid is de groepsgrootte maximaal 14 renners.

Maandagtraining
Op de maandagtraining wordt op iedereen gewacht. Er wordt vertrokken vanaf Olympos. Er wordt, bij een voldoende hoge opkomst, gesplitst in een snelle groep, een middengroep en een toergroep. Voor alle groepen geldt: het tempo van de langzaamste is het tempo van de groep. 

Snelle groep
Bij de snelle groep wordt op drie of vier plekken het tempo goed opgevoerd. Het tempo ligt gemiddeld op of boven de 35 km/h. Dit zal zijn op de Tankweg (4 min), de Hoogstraat (3 min), eventueel de Amerongse berg (4 min) en de Achterdijk (8 min). Nogmaals zal op het eind van deze stukken worden gewacht zodat de training 'en groupe' kan worden vervolgd. Vanaf Amerongen wordt het tempo meestal wat opgevoerd op de dijk.

Middengroep
Bij de middengroep wordt op dezelfde plekken het tempo opgevoerd als bij de snelle groep. Het tempo van de middengroep ligt meestal rond de 30-31 gemiddeld. Op maandag zijn er bij de middengroep punten te halen voor het Tussensprintklassement van de dames. Zie het kopje tussensprints voor meer informatie.

Toergroep
De toergroep hanteert een tempo dat voor de langzaamsten in de groep is bij te houden. Dit zal op een gemiddelde van tenminste 26 km/h liggen. Vaak is dit ook de ideale hersteltraining voor licentiehouders die het weekend daarvoor hun benen hebben laten spreken en het nu rustiger aan willen doen. Ten allen tijde geldt: het tempo van de langzaamste is het tempo van de groep.

Woensdagtraining
De training die zich in snelheid onderscheidt van de maandagtraining. Zowel in de snelle groep als de minder snelle groep ligt het gemiddelde wat hoger. 

Snelle groep
Getrainde renners en licentiehouders kunnen zich met elkaar meten in de snelle groep, waar regelmatig vanaf Wijk bij Duurstede (nog 20km tot Utrecht) het tempo omhoog getrokken wordt tot een koerstempo en de groep uit elkaar valt. Op woensdag zijn er bij de snelle groep ook punten te scoren voor het Tussensprintklassement van de licentieheren.
Let op, er wordt vanaf de dijk op woensdag niet op elkaar gewacht. Wapper je eraf? Dan wordt het een soloritje naar naar huis. Veiligheid staat echter boven alles! Na de eindsprint bij Vechten wordt er altijd gewacht tot iedereen er is. Check hier de routes.

Middengroep
Bij de middengroep wordt op dezelfde plekken het tempo opgevoerd als bij de snelle groep. Echter wordt hier ook op woensdag nog steeds op iedereen gewacht en wordt er niet gekoersd vanaf de dijk. Op woensdag zijn in deze groep punten te behalen voor het Tussensprintklassement van de niet-licentieheren.

Toergroep
Op woensdag wordt er ook in de langzamere groep harder gereden dan op maandag. Er wordt nog steeds gewacht op elkaar, maar het gemiddelde ligt iets hoger en in de tussensprints wordt er iets onvergeeflijker gereden. Maar het geldt nog steeds: samen uit, samen thuis!

In deze training (en op maandag voor de dames) krijgt het bestaande sprintklassement bij de snelle en de middengroep dus extra allure door middel van het maandelijks uitreiken van twee truien. De truien worden op de maandelijkse borrel uitgereikt aan de beste sprinters van die maand (puntenklassement Tankweg en Achterdijk) en aan de beste klimmers van die maand (puntenklassement Hoogstraat en Amerongse Berg). Meer over het sprintklassement vind je hier!

Zaterdagtraining

Op zaterdag wordt om 10 uur gestart vanaf Olympos en er wordt gewoon "getoerd", dus het tempo van de langzaamste bepaalt het tempo van de groep. De route wisselt per week en er zal meestal een groot en kleiner rondje zijn, respectievelijk van rond de 90 en 60 km. Je kunt dan kiezen bij welke groep je aansluit.