Broese Boekverkopers

broese_site.gif

Wij vinden het leuk om sponsor te kunnen zijn van jullie wielerclub. Een bedrijf zoekt altijd wegen om naamsbekendheid te combineren met zaken die na aan het hart liggen.

Wielerboeken zijn zoals je zonder twijfel weet een groot genre geworden, er is nog steeds een grote belangstelling voor. Zowel over nieuwe als over oude helden, alsmede natuurlijk meer inhoudelijke ‘inside’ verhalen over Tour, Vuelta en Giro, of over speciale ééndagskoersen of bergen met mythische namen. Zelf ben ik altijd al een volger geweest van met name de grote rondes, maar actief heb ik er tot vorig jaar nooit iets mee gedaan. Toen heb ik mij in de zomer een racefiets aangeschaft en rijdt nu met grote regelmaat (en als het weer meewerkt) graag rondjes in mijn buurt (Zeist/Utrecht/Woudenberg/Amerongen/Wijk bij Duurstede/Langbroek) van tusen de 30 en 60 kilometer. Ik doe dat niet in groepsverband maar allen, en met veel plezier. Ontspanning door inspanning, zoiets. En in ieder geval goed voor de conditie.

Broese is één van de oudste boekhandels van Nederland. De eerste incarnatie stamt uit 1753, en is inmiddels doorgegroeid langs vele locaties tot wat het nu is. Soms onderdeel van een grote, landelijke keten (BGN, Selexyz, Polare) en nu weer sinds april 2014 geheel zelfstandig, eigendom van mijzelf en mijn vrouw Sandra.

En dit jaar staan we voor een volgende grote stap: we gaan verhuizen van de Stadhuisbrug naar het oude postkantoor aan de Neude. Wij krijgen onze ingang aan de Oudegrachtkant. Als alles volgens plan verloopt zal de opening tussen half en eind april zijn. Kortom; uitdagingen te over in het nieuwe jaar !