Studentencup competitie

Om samen met andere Studenten Wielerverenigingen in Nederland het wielrennen te stimuleren is de studentencup competitie opgezet. Er wordt in drie verschillende categorieën gereden:

  • Mannen licentiehouders
  • Mannen niet-licentiehouders
  • Dames (licentie en niet-licentie)

Dit zorgt voor ervoor dat veel studenten die nog geen ervarig in het wedstrijd rijden hebben hier de eeste ervaringen kunnen opdoen. Vanaf 2014 is dit al een zeer geslaagd concept, met leuke laagdrempelige wedstrijden voor iedereen. Bij de Domrenner stimuleren we het wedstrijd rijden ook, en hebben we een studentencup-ploeg die de naam van de Domrenner mag gaan verdedigen tijdens deze studentencups voor niet-licentiehoud(st)ers. Samen met andere studentenwielerverenigingen in Nederland wordt er ongeveer zeven keer per jaar een studentencup georganiseerd. Ook als je nog geen ervaring hebt met wedstrijden rijden, is dit een mooie gelegenheid om het koersen eens uit te proberen! 

Per categorie wordt een puntenklassement bijgehouden, waarbij de leider de oranje leiderstrui draagt. Ook is er een ploegenklassement, waarbij elke studentenwielervereniging punten krijgt, als er studenten van die vereniging aan de start staan. In 2015 heeft de Domrenner dit klassement gewonnen! Tevens heeft in 2015 Belle de Gast het overall klassement bij de vrouwen gewonnen. 

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen aan een studentencup, en bij je bij de studentencup-ploeg te voegen? Of heb je nog vragen, neem dan contact op met onze wedstrijdcommissaris.