Licenties

Wedstrijden rijden bij De Domrenner

Voor het rijden van wedstrijden heb je een licentie bij de KNWU nodig. Er bestaan echter verschillende soorten licenties voor verschillende niveaus. Hieronder staan de verschillende relevante licenties toegelicht. Voor meer informatie of vragen kan je een mailtje sturen naar wedstrijdcommissaris@domrenner.nl of appen naar +31611296124. 

Startlicentie
Deze licentie is de instaplicentie en kan je aanschaffen voor €20 of €25 afhankelijk van je leeftijd.
Met deze licentie kan je deelnemen aan trainingswedstrijden op de Nedereindse Berg en andere clubparcoursen in Nederland. Daarbij kan je meedoen aan de Studentencup die gedurende het wielerseizoen plaatsvind. Ook kan je deelnemen aan de Nederlands Student Kampioenschappen.
Deze licentie is dus perfect geschikt als je net komt kijken bij het wedstrijdwielrennen en graag wil weten hoe het er aan toe gaat op een instapniveau. Als je deze licentie neemt, kom je in het Domrenner Development Team (DDT).

Sportklasse
Mocht je nou iets meer uitdaging zoeken maar nog niet gelijk naar het allerhoogste niveau willen, kan je een sportklasse-licentie nemen. Met deze licentie kan je de eerdergenoemde wedstrijden en trainingswedstrijden rijden, plus nog een aantal meer zoals de Arden Challenge. Daarbij kan je met deze licentie ook criteriums rijden in Nederland. Vanaf deze categorie behoor je tot de ‘licentiehouders’ van de Domrenner.

Amateurs
Als je al iets meer ervaring op hebt gedaan met het rijden van wedstrijden, of gewoon een hele grote motor hebben, kan je een amateurlicentie nemen. Met deze licentie kan je ook deelnemen aan de eerder beschreven wedstrijden. Daarnaast zijn er meer wedstrijden die je kan rijden en zijn deze vaak op een hoger niveau. Bij de amateurs behoor je tot de ‘licentiehouder’ van de Domrenner.

Dames
Voor de dames is het mogelijk een Amateurlicentie of een basislicentie te nemen. Een Amateurlicentie komt qua kosten, mogelijkheden en uitvoering overeen met de Amateurlicentie bij de heren.
Ook een Vrouwen-startlicentiekomt overeen met een basislicentie bij de heren. Dit is dus met name handig voor trainingswedstrijden op de Nedereindse Berg, de competitie van vrouwenwielrennen en Studentencups.

Ik weet welke licentie ik wil, maar hoe gaat dat precies in zijn werk?
Als je een licentie wil, zal je eerst een KNWU-account moeten maken. Doe dit via ‘mijn.knwu.nl’ à ‘Registeren’.
Als je eenmaal een account hebt aangemaakt zal je lid moeten worden van De Domrenner. Doe dit via ‘Mijn Account’ à ‘Lidmaatschap’ à ‘Lidmaatschap aanvragen’
Als dit gelukt is en het lidmaatschap goedgekeurd is, kan je je licentie aanvragen. Doe dit via ‘Mijn account’ à ‘Licenties’.

Zorg dat je je licentieaanvraag enige tijd voor je eerste wedstrijd hebt gedaan zodat deze op tijd goedgekeurd is.