CoTo Presents: Jurgen van Teeffelen

Over dit evenement

Categorie
Evenement
Organisator
CollegeToercommissie
Datum en tijd
15 feb. 2023 20:00 - 22:00
Locatie
Zaal A M.Ruppert gebouw

Slimmer aan de start van het nieuwe wielerseizoen…
Met inzichten vanuit de wetenschap door Jurgen van Teeffelen
Een wetenschappelijke benadering is in het hedendaagse wielerpeloton niet meer weg te denken. Wil je als professionele renner om de prijzen meedoen, dan horen daar vanzelfsprekend bezoekjes aan de windtunnel, een uitgekiend voedingsplan, een trainingskamp op hoogte en uitputtende inspanningstesten in het lab bij. Hoe kan deze kennis worden ingezet om de wielerprestatie te verbeteren? Gaat het hier vooral om ‘marginal gains’ of zijn er écht baanbrekende innovaties bij? En wat kan een recreatieve fietser eigenlijk met de informatie die de wetenschap de laatste jaren heeft vergaard?  
In zijn presentatie zal Jurgen van Teeffelen ingaan op de laatste wetenschappelijke inzichten in de wielersport wat betreft trainingsleer, aerodynamica, voeding, inspanningsfysiologie, mentale aspecten en het gebruik van doping. Met als doel om iedere wielerliefhebber, van fanatieke amateur tot pure recreant, slimmer aan de start van het nieuwe wielerseizoen te laten beginnen.
 
Jurgen van Teeffelen (1968) is freelance sport- en wetenschapsjournalist sinds 2014. Tot die tijd werkte hij als gepromoveerd fysioloog aan universiteiten in Nederland en de Verenigde Staten. Jurgen schrijft graag over wetenschap in relatie tot sport en bewegen. In 2019 verscheen zijn boek 'Het maakbare uur; een zoektocht naar de ultieme wielerprestatie.' Jurgen is co-host van de Slimmer Presteren Podcast en wetenschapsredacteur bij het televisieprogramma Sportlab Sedoc. Voor meer informatie: www.jurgenvanteeffelen.nl

This event will be in Dutch.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien